Semesterhus och lägenheter i Abisko

Jämför 19 tillgängliga boenden, från 5 leverantörer
Abisko

Populära faciliteter för hus och lägenheter Abisko

 • Rökning ej tillåten (19)
 • Parkering (18)
 • Internet (18)
 • Bastu (18)
 • Grill (17)
 • Balkong/uteplats (16)
 • Husdjur tillåtna (15)
 • Kök (13)
 • Fiske (12)
 • TV (11)
 • Air condition (10)
 • Rullstolsanpassat (10)

Väderprognosen Abisko

-2°
-5°

-3°

-2°

12°
14°
18°
13°
17°
11°
14°-1°
Jan
Feb
Mars
Apr
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
- Regniga dagar

Hitta väderleksrapporten för Abisko. I Juli uppnås medeltemperaturer på 18° Den kallaste månaden är Januari Det kan regna 20 dagar i Juli däremot har Maj bara 11 regndagar.

Upplev det vidsträckta Lappland med en stuga i Abisko

Bara på en plats som Abisko kan du till fullo uppskatta det storslagna med Lapplands orörda vidder, och den harmoniska tystnaden. Med ett semesterhus för dig själv och familjen kan du koppla bort vardagens stress och bli ett med Nordens många naturupplevelser. Samtidigt har du nära till förstklassiga restauranger där du kan njuta av den lappländska gastronomin.

Visa alla 19 boenden
Mat & dryck

Mat direkt från vildmarken

Abisko har många bra restauranger där du kan ta del av de godsaker som fjällvärlden har att erbjuda. Lappland är känt för sitt fina ren- och älgkött, men du bör även provsmaka rödingen. Skogen är rik på bär, såsom lingon, blåbär och hjortron. Du kan skölja ner delikatesserna med en närproducerad bärdryck, som exempelvis alkoholfria Ganjal från Storuman.

Om du föredrar det kan du hålla dig i stugan, ta fram grillen en ljus sommarkväll och koppla av i den lugna miljön. Vid behov av extra energi går det bra att plocka bär direkt från skogen, även i naturreservatet.

Familjeaktiviteter

Magiska naturfenomen och äventyr i snön

Besöker du Abisko på vintern så rekommenderas ett besök på Aurora Sky Station. Den har utsetts till världens bästa plats för att se norrsken. Detta förtrollande färgspel på himlen är en oförglömlig upplevelse, oavsett ålder. Vid ett besök på sommaren, kring midsommar, kan du istället uppleva midnattssolen.

Barn älskar att leka i snön, och på den här breddgraden gör den landskapet ljust och vackert. Om du och familjen vill ägna er åt utförsåkning ligger skidorten Björkliden 11 km från Abisko. Förutom att susa nedför de många backarna av varierande svårighetsgrad, kan du låna skidutrustning eller gå i skidskola.

Det finns även goda förutsättningar för längdskidåkning kring Abisko. Vill du höja ribban ytterligare – prova på att åka släde efter hundspann. Du kan välja mellan att bara åka med eller att styra släden själv. Kolla upp innan om speciella säkerhetsregler gäller för barn.

Lokala attraktioner

Ta in den sköna naturen

En utflykt längs med en av många markerade vandringsleder, så som Kungsleden, är värt vartenda steg. Lederna bjuder på både mysiga skogsstigar, kalfjäll och oförglömliga vyer. Här ligger bland annat Lapporten, en av de mest kända naturliga sevärdheterna i Abisko.

Även djurlivet är rikt i och omkring orten. Abisko Nationalpark har en varierande flora och många djurarter. Du kan bland annat se älg och ren samt flera olika rovfåglar; men kom ihåg att vårda naturen och respektera djuren. Du kan även pröva lyckan och fiska i Torneträsk, eller bara vandra runt sjön och hänföras av den fantastiska utsikten.

Om du istället är mer för att bestiga bergstoppar finns många fjäll att välja mellan. Tänk bara på att vara försiktig. Ta reda på i förväg vilka rutter som rekommenderas, och lyssna ofta på väderleksrapporten. Känner du att fötterna behöver en paus kan du ta linbanan uppför berget Nuolja och betrakta den orörda naturen från ovan.

Vi jämför över 300 leverantörer, inklusive:

Booking.com semesterboenden Abisko Novasol semesterboenden Abisko dansommer semesterboenden Abisko TripAdvisor semesterboenden Abisko DanCenter semesterboenden Abisko Cofman.se semesterboenden Abisko HomeAway semesterboenden Abisko SOL OCH STRAND semesterboenden Abisko Interhome semesterboenden Abisko e-domizil semesterboenden Abisko Belvilla semesterboenden Abisko Holiday Home semesterboenden Abisko 9flats.com semesterboenden Abisko Inter Chalet semesterboenden Abisko Only-apartments semesterboenden Abisko Migoa semesterboenden Abisko

Liknande semesterdestinationer