Semesterboenden i Avesta

Jämför 12 tillgängliga boenden, från 8 leverantörer
Avesta
Ankomst
2 gäster

Populära faciliteter för semesterboenden Avesta

 • Internet (10)
 • TV (10)
 • Parkering (7)
 • Rökning ej tillåten (7)
 • Trädgård (7)
 • Kök (6)
 • Grill (6)
 • Balkong/uteplats (5)
 • Air condition (4)
 • Tvättmaskin (4)
 • Mikrovågsugn (4)
 • Husdjur tillåtna (4)

Väderprognos för Avesta

-2°
-8°

-5°

-4°
10°
-1°
15°
18°
22°
11°
20°
16°


-2°

-4°
jan
feb
mars
apr
maj
juni
juli
aug
sep
okt
nov
dec
- Regniga dagar

Kolla in väderprognosen Avesta. Juli är den varmaste månaden Avesta med förväntade maxtemperaturer på cirka 22°. Temperaturerna kan dock vara lägre än -8° Avesta i Januari. September är årets torraste månad.

Hyr stuga i Avesta och upplev Södra Dalarnas artrika landskap

Avesta är staden som hälsar dig välkommen med världens största dalahäst, där riksväg 68 och 70 möts. Avesta har dock så mycket mer att visa och erbjuda. Den 400 år gamla bruksorten vid Dalälven har en mycket välbevarad historisk miljö. Utanför staden möts du av ett omväxlande landskap med vida slätter, skogar och sjöar. Med ett semesterhus eller en semesterlägenhet kan du utforska allt det som Avesta med omnejd har att erbjuda, helt i din egen takt.

Visa alla 12 boenden
Konst & kultur

Res tillbaka till brukssamhällets glansdagar

I "Gamla Byn", Avestas äldsta stadsdel, tas du på en resa tillbaka i tiden. På 1630-talet uppstod här Avesta Kopparbruk, och många av byggnaderna från 1600-talet och framåt står ännu kvar. Besökare får en autentisk inblick i hur ett brukssamhälle var uppbyggt och fungerade. I Gamla Byn kan du för övrigt även besöka dragspelskungen Carl "Calle" Jularbos museum. Inträdet är gratis.

Avestas gamla järnbruk, från slutet av 1800-talet, är idag ett museum som har fått internationella utmärkelser. På sommaren fylls det av modern konst under utställningen "Avesta Art".

Visste du förresten att världens största mynt kommer ifrån Avesta? Myntet, som skapades på 1600-talet och väger uppemot 20 kilo, finns att beskåda på Avesta Myntmuseum. Här kan du lära dig allt om Sveriges mynthistoria.

Lokala attraktioner

Unik natur och ovanliga djur

Strax utanför orten ligger ett av fem områden i Sverige som har fått benämningen "biosfärområde" av FN-organet UNESCO. Ett biosfärområde är en titel som ges en plats med särskilt värdefulla natur- och kulturmiljöer, och Biosfärområdet Nedre Dalälven är inget undantag. Här finns en unik natur och en artvariation större än på någon annan plats i Skandinavien. För dig som gillar att vandra eller cykla finns mängder av leder att välja mellan. Biosfärområdet omfattar även Färnebofjärdens nationalpark.

I Avesta finns något så ovanligt som en visentpark. Visenten är en uråldrig, utrotningshotad europeisk bisonart, och på Avesta Visentpark kan du träffa dessa ståtliga djur. Utöver djuren finns i parken ett ladugårdscafé och lekytor för barn. Parken, som har fått beröm för sitt arbete för bevarandet av visenten, erbjuder guidade turer under sommarsäsongen. Under december, sportlovet samt påsk har de Öppet hus med fri entré.

Lokala tillställningar

Skördefest och skidåkning

I tre dagar i september hålls varje år en skördefest i Avesta tillsammans med grannkommunerna Hedemora och Säter. "Skördefest i Södra Dalarna" erbjuder ett brett utbud av mat och hantverk från regionen. En perfekt tillfälle för dig som älskar att pröva på lokala delikatesser. Under skördefesten kan du fynda på olika matmarknader på ett flertal orter, eller handla direkt i gårdsbutiker. Många av traktens producenter bjuder också in till Öppet hus.

För längdskidåkningsfantasten anordnas "Remboloppet", på Rembo Skidspår strax utanför Avesta, under en dag i februari. Remboloppet är en nationell tävling som omfattar masstarter i klassisk stil för damer och herrar, samt intervallstarter i klassisk stil för seniorer, juniorer och ungdomar.

Vi jämför över 600 leverantörer, inklusive:

Booking.com semesterboenden Avesta Novasol semesterboenden Avesta dansommer semesterboenden Avesta Airbnb semesterboenden Avesta TripAdvisor semesterboenden Avesta DanCenter semesterboenden Avesta Cofman.se semesterboenden Avesta HomeAway semesterboenden Avesta SOL OCH STRAND semesterboenden Avesta Interhome semesterboenden Avesta e-domizil semesterboenden Avesta Belvilla semesterboenden Avesta Holiday Home semesterboenden Avesta 9flats.com semesterboenden Avesta Inter Chalet semesterboenden Avesta Only-apartments semesterboenden Avesta Migoa semesterboenden Avesta

Semesterdestinationer nära Avesta

image-tag