Semesterhus och lägenheter i Falun

Jämför 89 tillgängliga boenden, från 16 leverantörer
Falun
Spara upp till 26 %

Det bästa urvalet av semesterboenden i Falun

943 kr
från 698 kr
-26%
24 m² Hus
4 1
Falun, Dalarna, Sverige
Hittat på

Rekommenderade semesterhus i Falun

Hyr hus och lägenheter i Falun: från 349 kr per natt

från 922 kr
65 m² Hus
4 3
Falun, Dalarna, Sverige
5,0
"Utmärkt" 5 omdömen
Hittat på HomeAway
från 1 192 kr
38 m² Hus
6 1
Falun, Dalarna, Sverige
4,3
"Utestående" 447 omdömen
Hittat på Booking.com
från 860 kr
Gruvortens B&B i Falun
5 1
Falun, Dalarna, Sverige
4,7
"Utmärkt" 108 omdömen
Hittat på Booking.com
från 902 kr
Kopparstugans Bed & Breakfast
5 1
Falun, Dalarna, Sverige
4,7
"Utmärkt" 91 omdömen
Hittat på Booking.com
Se alla erbjudanden

Populära faciliteter för hus och lägenheter Falun

 • Rökning ej tillåten (45)
 • Trädgård (36)
 • Internet (33)
 • Parkering (32)
 • TV (28)
 • Tvättmaskin (26)
 • Grill (26)
 • Pool (24)
 • Bastu (24)
 • Balkong/uteplats (22)
 • Fiske (18)
 • Kök (17)

Väderprognosen Falun

-2°
-8°

-5°

-3°
10°
-1°
15°
18°
22°
11°
20°
16°


-1°

-5°
Jan
Feb
Mars
Apr
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
- Regniga dagar

Hitta väderleksrapporten för Falun. I Juli uppnås medeltemperaturer på 22° Januari är årets kallaste månad, med en medeltemperatur på -8. Enligt väderleksrapporten är Januari den regnigaste månaden de kommande 6 månaderna .

Sommarstuga i Falun i traditionell dalamiljö

Falun, hem till den faluröda färg som pryder så många av Sveriges sommarstugor, är en stad med intressant historia och rik kultur. Här hittar du bland annat den historiska koppargruvan, dalahästtillverkning och äkta svensk husmanskost!

Visa alla 89 boenden
Så här kommer du dit

Res med tåg eller flyg till Falun

Med SJ och Tåg i Bergslagen kan du enkelt ta dig till Falun Centralstation mitt inne i staden. Du kan även flyga till Dala Airport utanför Borlänge, ett par mil utanför Falun. Från flygplatsen tar du dig in till staden med buss eller taxi på ungefär 20 minuter. På flygplatsen finns även hyrbilsalternativ. Faluns kollektivtrafik består av Dalatrafikens lättnavigerade bussnät. Taxi är även ett enkelt sätt att ta dig runt i staden.

Mat & dryck

Dalarnas traditionella rätter och Faluns bästa restauranger

Dalarnas kök består av traditionell svensk husmanskost som älgfärsbiffar, kantareller och rårakor. För traditionella rätter med lokalt producerade råvaror ska du besöka Dössbergets Värdshus. Värdshuset ligger i utkanten av Falun i ett naturskönt område med genuin dalamiljö. Testa även Banken Bar & Brasserie i Faluns gamla banklokaler. Restaurangen är till och med omskriven i White Guide tack vare sin goda meny och sin trevliga service.

Väder & klimat

Behaglig sommarsemester till Falun

Falun har ett svalt klimat som under sommarmånaderna sträcker sig upp mot 20 grader. Vintrarna är dock inte alltför kalla och genomsnittstemperaturen ligger då på ett par minusgrader. Bäst väder får du i maj och juni då det bjuds på många soltimmar och mycket lite nederbörd.

Konst & kultur

Konst, historia och dalakultur

Dalarna har ett stort kulturarv som du naturligtvis inte får missa att lära dig mer om! Konstnärshemmet Arvid Backlundgården med den intilliggande konstnärsateljén ger dig möjligheten att se Backlunds skulpturer och porträtt av kända personligheter från tidigt 1900-tal. Carl von Linnés bröllopsstuga ligger också strax utanför Falun. Här gifte sig Linné med sin Sara Lisa Moraea år 1739. Stugans trädgård består såklart av en mängd vackra blommor och läkande örter.

I hörnet av Garvaregatan och Nybrogatan kan du beskåda det enda bevarade pumphuset i Falun. Huset byggdes på 1850-talet och använde samma pumpteknik som vid Falu Gruva. Vägg i vägg med pumphuset ligger den rosafärgade St Johanneskyrkan från 1800-talet.

För shopping av traditionellt konsthantverk från regionen ska du ta dig till Dalarnas Hemslöjd på Stora Torget. Här finns kläder och inredningstextil i Dalastil och naturligtvis de välkända dalahästarna. Dalahästen har blivit en symbol för svensk allmogekultur och har tillverkats sedan 1600-talet.

Lokala attraktioner

Dagsutflykt till Sälen under både sommar och vinter

På två och en halv timmes bilresa från Falun ligger ett av Sveriges mest populära vinterresmål: Sälen. Här hittar du 150 olika pistar i varierande svårighetsgrad. Testa även på att åka med traditionellt hundspann, en rolig aktivitet som är uppskattad av både ung som gammal. Men även under sommarmånaderna har Sälen mycket att bjuda på. Området stoltserar med en enastående vacker natur och längs sluttningarna kan du inte bara åka skidor under vintermånaderna utan även vandra och plocka svamp under den varmare säsongen. Vasaloppets sträckning bjuder på en oförglömlig fjällvandringsled under sommarmånaderna. Om du bara vill göra en dagsutflykt kan du ta den två kilometer långa asfalterade slingan av Södra Kungsleden. Om du är intresserad av golf finns en 18-hålsbana på 530 meters höjd över havet.

Sevärdheter & aktiviteter Falun

Fem kulturhistoriska sevärdheter i Falun

Dalarnas Museum

Dalarnas Museum är ett bra första stopp under din semester då utställningarna ger en god introduktion till dalakulturen och områdets historia. Lär dig mer om landskapets olika områden och om en av Sveriges mest traditionsbundna regioner.

Carl Larsson-gården

Carl Larssons hem i Sundborn är kanske Sveriges mest kända hem. Promenera i trädgården och utforska huset som stått motiv för så många av Carl Larssons verk. Här hittar du också en bra butik med böcker om konstnären.

Kristine Kyrka

Kristine Kyrka har varit ett dominerande landmärke i Falun sedan 1600-talet. Koppartaket på tegelkyrkan kommer från självaste Falu Gruva.

Gruvmuseet

Gruvmuseet intill Falu Gruva är en bra introduktion till industrin som satt Falun på kartan. Lär dig mer om gruvans historia och testa på att åka ner i ett konstgjort schakt! Museet är en populär aktivitet för barnfamiljer.

Falu Gruva

Gruvan, som ligger sydväst om stadens centrum, har funnits på plats sedan 800-talet och försedde resten av landet med koppar. Gruvan var även viktig för Sveriges handel med andra länder. Ta en guidad tur på 67 meters djup och utforska de vindlande underjordiska gångarna.

Vi jämför över 250 leverantörer, inklusive:

Booking.com semesterboenden Falun Novasol semesterboenden Falun dansommer semesterboenden Falun TripAdvisor semesterboenden Falun DanCenter semesterboenden Falun Cofman.se semesterboenden Falun HomeAway semesterboenden Falun SOL OCH STRAND semesterboenden Falun Interhome semesterboenden Falun Wimdu semesterboenden Falun e-domizil semesterboenden Falun Belvilla semesterboenden Falun Holiday Home semesterboenden Falun 9flats.com semesterboenden Falun Inter Chalet semesterboenden Falun only-apartments semesterboenden Falun Migoa semesterboenden Falun