Semesterhus och lägenheter i Kil

Jämför 35 tillgängliga boenden, från 23 leverantörer
Kil
Spara upp till 45 %

Det bästa urvalet av semesterboenden i Kil

944 kr
från 516 kr
-45%
55 m² Hus
5 2
Kil, Värmlands län, Sverige
Hittat på
Easy Reserve

Rekommenderade semesterhus i Kil

Hyr hus och lägenheter i Kil: från 300 kr per natt

från 1 287 kr
70 m² Hus
5 3
Kil, Värmlands län, Sverige
4,8
"Utmärkt" 1 omdöme
Hittat på dansommer
från 468 kr
80 m² Hus
4 2
Kil, Värmlands län, Sverige
4,0
"Mycket bra" 1 omdöme
Hittat på dansommer
från 850 kr
Sköna Rum Fryksta
2 1
Kil, Värmlands län, Sverige
4,6
"Utmärkt" 344 omdömen
Hittat på Booking.com
862 kr
från 449 kr
-48%
55 m² Hus
5 1
Kil, Värmlands län, Sverige
4,1
"Mycket bra" 1 omdöme
Hittat på Booking.com
Se alla erbjudanden

Populära faciliteter för hus och lägenheter Kil

 • Kök (19)
 • TV (18)
 • Grill (16)
 • Rökning ej tillåten (15)
 • Balkong/uteplats (14)
 • Trädgård (13)
 • Mikrovågsugn (13)
 • Öppen spis (9)
 • Parkering (9)
 • Tvättmaskin (8)
 • Husdjur ej tillåtna (8)
 • Fiske (7)

Hyr en stuga i Kil och hänförs av den hisnande värmländska naturen

Kil är en liten ort på endast 7000 invånare. Här kan du ge dig ut i ett dramatiskt landskap, men det finns även många sevärdheter att uppleva, med bland annat flera fornlämningar från brons- och järnåldern.

Föredrar du naturnära boendemiljö med blomstrande omgivningar och stora grönområden ska du hyra ett semesterhus i Fryksta, strax utanför Kil. För dig som föredrar att ta del av utbudet i centala Kil, finns det utmärkta semesterlägenheter mitt i den trevliga småstaden. Här har du nära till god mat på Glada Killingen eller Kils Hotell & Restaurang.

Visa alla 35 boenden
Mat & dryck

Ett varierande kök med många överraskningar

Trots att Kil är en liten ort finns det många restauranger i olika prisklasser. Gourmanden får definitivt sitt lystmäte på restaurangen Kavaljeren Apertin. Delikatesser från lokala producenter kombineras med läckerheter från det internationella köket. Maten tillagas varsamt från grunden med noga utvalda råvaror.

Restaurangen vid Kils Golfbana har också utmärkt mat med fokus på husmanskost. I övrigt bjuder Kil på allt från gedigen cafémat till thairestaurangen i stadens centrum.

Konst & kultur

Botanisera bland gårdsbutiker och lokalt hantverk

På din semester i Kil ger en rundtur i regionen en god inblick i lokala hantverkstraditioner. Gårdsbutikerna erbjuder allt från fårskinn till keramik. Fryksta Keramik är den mest kända keramikverkstaden i området och hit kommer långväga besökare för att beundra och köpa alstren. Vill du själv prova på att sätta dig bakom drejskivan har du kommit till rätt ställe. Här har du chansen att prova på att göra din egen keramik!

Hembygdsgårdar och vackra kyrkor finns det gott om i området. Stora Kils hembygdsgård samt Boda hembygdsgård är två av de bästa för att dyka in i Kils rika kulturella arv, båda med intressanta samlingar av husgeråd och möbler från svunna tiders allmoge. Den äldsta kyrkan, Boda kyrka, är en ståtlig stenkyrka från slutet av 1600-talet.

Lokala attraktioner

Friluftsäventyr i raviner eller på det högt belägna randdeltat

Ravinerna i Kils kommun tros ha bildats i samband med att inlandsisen smälte. Stora vattenmängder drog med sig jordmassorna och på så sätt bildades ravinerna. Klimatet här är spännande nog subtropiskt på somrarna, vilket resulterar i att det finns en oerhört rik flora. Även många fågelarter lever här, eftersom insekterna trivs förnämligt, vilket betyder att det finns gott om mat för fåglarna. När du vandrar i Kilsravinerna är det svårt att tro att du är mitt i Sverige - så exotiskt känns det!

Gillar du att vandra på höga höjder, bjuder Kil på ståtliga vandringsleder högt över havet. Det är minst sagt ett friluftsparadis och lederna är många mellan de vackra utsiktsplatserna. En av de mest omtyckta lederna är Kils naturstig.

Vi jämför över 250 leverantörer, inklusive:

Booking.com semesterboenden Kil Novasol semesterboenden Kil dansommer semesterboenden Kil TripAdvisor semesterboenden Kil DanCenter semesterboenden Kil Cofman.se semesterboenden Kil HomeAway semesterboenden Kil SOL OCH STRAND semesterboenden Kil Interhome semesterboenden Kil Wimdu semesterboenden Kil e-domizil semesterboenden Kil Belvilla semesterboenden Kil Holiday Home semesterboenden Kil 9flats.com semesterboenden Kil Inter Chalet semesterboenden Kil only-apartments semesterboenden Kil Migoa semesterboenden Kil

Liknande semesterdestinationer