Semesterhus och lägenheter i Ljungby

Jämför 13 tillgängliga boenden, från 18 leverantörer
Ljungby

Rekommenderade semesterhus i Ljungby

Hyr hus och lägenheter i Ljungby: från 234 kr per natt

Öppen spis
Hus ∙ 4 gäster ∙ 1 sovrum
Ljungby S, Ljungby, Sverige
från 414 kr
Novasol
4,7
Se erbjudande
-6%
Öppen spis
Hus ∙ 6 gäster ∙ 2 sovrum
Ljungby S, Ljungby, Sverige
från 292 kr 311 kr
Booking.com
4,5
Se erbjudande
Öppen spis
Hus ∙ 6 gäster ∙ 2 sovrum
Ljungby S, Ljungby, Sverige
från 350 kr
Migoa
4,5
Se erbjudande
Se alla erbjudanden

Sommarhus eller stuga med fiskemöjligheter i närheten

Fiske
Hus ∙ 6 gäster ∙ 3 sovrum
Ljungby, Kronobergs län, Sverige
från 958 kr
HomeAway
5,0
Se erbjudande
-6%
Fiske
Hus ∙ 6 gäster ∙ 2 sovrum
Ljungby S, Ljungby, Sverige
från 294 kr 313 kr
Booking.com
4,5
Se erbjudande
Fiske
Hus ∙ 4 gäster ∙ 1 sovrum
Ljungby Ö, Ljungby, Sverige
från 267 kr
Booking.com
4,3
Se erbjudande
Se alla erbjudanden

Populära faciliteter för hus och lägenheter Ljungby

 • Rökning ej tillåten (13)
 • Parkering (13)
 • Mikrovågsugn (10)
 • Kök (10)
 • Grill (10)
 • TV (10)
 • Husdjur tillåtna (7)
 • Öppen spis (7)
 • Tvättmaskin (7)
 • Balkong/uteplats (6)
 • Fiske (6)
 • Trädgård (5)

Väderprognosen Ljungby


-4°

-3°

-3°
11°
17°
20°
22°
11°
21°
10°
17°
11°


Jan
Feb
Mars
Apr
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
- Regniga dagar

Denna graf visar väderprognosen för hela året i Ljungby. Juli har den högsta medeltemperaturen. Den kallaste månaden är Januari September är årets torraste månad.

Boka stugor i natursköna Ljungby med omnejd

I Ljungby har du verkligen möjligheten att bo naturskönt. Här kan du dricka ditt morgonkaffe på terrassen, medan solen går upp över Helge å eller någon av regionens många sjöar. Men även för dig som föredrar att vistas mer centralt har Ljungby många mysiga områden. I stadens centrum är flera gamla trä- och stenhus bevarade, bland annat det vackra Tellushuset. Strosa omkring i kvarteren och sug in den gemytliga atmosfären, äta något gott eller shoppa.

Visa alla 13 boenden
Konst & kultur

Konst och musik i levande Ljungby

I Småland finns inte bara djupa skogar och badvänliga sjöar. I Ljungby finns det flera gallerier och mötesplatser för konstintresserade besökare. Särskilt Ljungbergmuseet, som är benämnt efter stadens son Sven Ljungberg, är en fröjd för dig som gillar samtida konst. Verken ställs ut i ett ljust atrium med glastak och du kan dessutom besöka Sven Ljungbergs egen ateljé.

Ljungby har också en levande musikscen. På anrika Teaterbiografen Grand i centrala Ljungby är det ofta konserter på gång. I byggnaden, som ritades av den berömde arkitekten Ernst Stenhammar och stod färdig 1905, ges även teater och konstevenemang.

Familjeaktiviteter

Miniatyrvärld och älgpark för alla med barnasinne

I Ljungby med omnejd finns många spännande aktiviteter för hela familjen. På Minivärlden Ljungby kan du besöka en miniatyrversion av Småland. De sinnrikt uppbyggda och detaljrika världarna är små berättelser i sig. Det blir skymning och gryning. Tågen tuffar plötsligt förbi, en hund skäller någonstans. En verklig upplevelse för familjens alla barn, stora som små.

Du får inte heller glömma bort att besöka Älgland Laganland cirka en mil från Ljungby. Här har du och familjen möjligheten att få se en stor ståtlig älg alldeles på nära håll. I visningshägnen kanske du till och med har chansen att klappa en tolvtaggare!

Efter att ni har låtit er hänföras av de ståtliga älgarna är det bara att bege sig till det stora inomhusleklandet Buslandet Lagan, som är beläget på Laganland. Där kan barnen hoppa av sig all överskottsenergi i hoppborgarna, bollhav och jättelika rutschkanor.

Lokala attraktioner

Fiske och paddling i natursköna omgivningar

Fiske är en populär aktivitet i Ljungby och många reser till orten just med rejäla fångster i sikte. I regionen finns hela 17 sjöar omgivna av den djupa småländska skogen. Du kan köpa ett fiskekort för dem alla och stanna en längre period och verkligen upptäcka Ljungbys rika fiskeutbud.

Är paddling din favoritaktivitet, så ska du definitivt resa till Ljungby. Bara i sjön Bolmen finns 365 öar och det är en fantastisk naturupplevelse att glida fram från ö till ö. Vill du så kan du paddla från Bolmen ända ner till Kattegatt genom kanotleden Lagaleden. Om en rejäl dagstur är tillräckligt, så paddlar du leden från Nöttja till Sjöboda rastplats som tar ungefär fem timmar.

Vi jämför över 300 leverantörer, inklusive:

Booking.com semesterboenden Ljungby Novasol semesterboenden Ljungby dansommer semesterboenden Ljungby TripAdvisor semesterboenden Ljungby DanCenter semesterboenden Ljungby Cofman.se semesterboenden Ljungby HomeAway semesterboenden Ljungby SOL OCH STRAND semesterboenden Ljungby Interhome semesterboenden Ljungby e-domizil semesterboenden Ljungby Belvilla semesterboenden Ljungby Holiday Home semesterboenden Ljungby 9flats.com semesterboenden Ljungby Inter Chalet semesterboenden Ljungby Only-apartments semesterboenden Ljungby Migoa semesterboenden Ljungby

Liknande semesterdestinationer