Semesterboenden i Luleå

Jämför 20 tillgängliga boenden, från 2 leverantörer
Luleå
När som helst
2 gäster

Välj det perfekta semesterboendet

Pris per natt
Upp till
100 kr - 199 kr
Från
Avstånd till centrum
Max. 1 km
Max. 2 km
Max. 5 km
Omdöme
Enastående: 4,5+
Mycket bra: 4+
Bra: 3,5+
Spara upp till 23 %

Det bästa urvalet av semesterboenden i Luleå

Boende Luleå
-23%
31 okt. - 7 nov.
Boende ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Luleå, Norrbottens län, Sverige
Från 700 kr 905 kr
HomeToGo
4,0
Se erbjudande

Rekommenderade semesterboenden i Luleå

Hyr hus och lägenheter i Luleå från 610 kr per natt

Kajuta Luleå 4
Kajuta ∙ 4 gäster ∙ 2 sovrum
Luleå, Norrbottens län, Sverige
Från 1 372 kr
Expedia
3,5
Se erbjudande
bed & breakfast Luleå 2
bed & breakfast ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Luleå, Norrbottens län, Sverige
Från 610 kr
Expedia
4,0
Se erbjudande
Se alla erbjudanden

Semesterboenden med WiFi

Kajuta WiFi Luleå
WiFi
Kajuta ∙ 4 gäster ∙ 2 sovrum
Luleå, Norrbottens län, Sverige
Från 1 381 kr
Expedia
3,5
Se erbjudande
Resort WiFi Luleå
WiFi
Resort ∙ 4 gäster ∙ 1 sovrum
Luleå, Norrbottens län, Sverige
Från 727 kr
HomeToGo
4,2
Se erbjudande
bed & breakfast WiFi Luleå
WiFi
bed & breakfast ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Luleå, Norrbottens län, Sverige
Från 613 kr
Expedia
4,0
Se erbjudande
Se alla erbjudanden

Lägenheter och semesterboenden med kök

Kajuta Kök Luleå
Kök
Kajuta ∙ 4 gäster ∙ 1 sovrum
Luleå, Norrbottens län, Sverige
Från 1 360 kr
HomeToGo
3,5
Se erbjudande
bed & breakfast Kök Luleå
Kök
bed & breakfast ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Luleå, Norrbottens län, Sverige
Från 727 kr
HomeToGo
4,0
Se erbjudande
Se alla erbjudanden

Populära faciliteter för semesterboenden Luleå

 • Rökning ej tillåten (10)
 • Internet (10)
 • Parkering (9)
 • Tv (9)
 • Tvättmaskin (9)
 • Bastu (8)
 • Rullstolsanpassat (5)
 • Husdjur tillåtna (5)
 • Bubbelpool (4)
 • Husdjur ej tillåtna (4)
 • Pool (3)
 • Luftkonditionering (3)

Väderprognos för Luleå

-6°
-14°
-3°
-10°

-7°

-3°
12°
16°
20°
13°
19°
11°
15°


-5°
-2°
-10°
jan
feb
mars
apr
maj
juni
juli
aug
sep
okt
nov
dec
- Regniga dagar

Ovan ser du vädret för Luleå. I Juli ligger medeltemperaturen på 20 En värmebölja är osannolik i Januari, som har en medeltemperatur på -14. Enligt väderleksrapporten är Januari den regnigaste månaden de kommande 6 månaderna Luleå.

Fantastiska stugor och semesterboenden i Luleå

Kuststaden Luleå vid Bottenviken i norra Östersjön förtjusar besökare med sin vackra skärgård och levande kulturliv. I Luleå hittar du enkelt ett semesterboende, som passar dina önskemål för en lyckad semester. Hyr en skogsnära stuga eller en lägenhet i centrum och upplev den härliga blandningen av stadspuls och nordlig natur!

Visa alla 20 boenden
Hur kommer man till Luleå?

Res till Luleå och ta dig runt i staden bekvämt

Luleås stadskärna är liten och passar utmärkt för att upptäckas till fots. Om du behöver åka runt utanför stadens centrum, använder du dig av bussarna som trafikeras av Luleås lokaltrafik. Staden är även mycket cykelvänlig, med cykelbanor som är skilda från bilvägarna, och cykeluthyrning erbjuds på flera ställen i de centrala delarna.

Det finns en mängd transportmedel för att sig till Luleå, så resan till din semesterdestination kommer vara lätt som en plätt! Flyg till Luleå flygplats går från ett flertal orter i Sverige med flygbolagen Norwegian och SAS. Med SJ eller Norrtåg kan du ta dig till staden via tåg, och det finns flera busslinjer från resten av landet. Med bil behöver du cirka 10 timmar från Stockholm och omkring 14 timmar från Göteborg för att ta dig till Luleå.

Var hittar man den bästa maten Luleå?

Utforska norrländsk gastronomi

När du är i Luleå har du ett ypperligt tillfälle att prova på det norrländska köket, som är präglat av regionens speciella natur. Lokala godbitar kommer direkt från de kringliggande skogarna, som ren, hare, älg och kantareller. Provsmaka pitepalt, en rätt som påminner om kroppkakor, som lagas på potatis, mjöl och rimmat fläsk. För den modige är surströmming på tunnbröd en klassiker.

På Hemmagastro deli finns allt du behöver för att själv trolla ihop norrländska maträtter. Ta med dig regionala ostar och hängmörat kött hem, eller beställ lokala rätter direkt i matbaren. För en finare middag är ett besök till Marcus Samuelssons Kitchen & Table ett måste. Restaurangen ligger på toppen av Clarion Hotel Sense med en underbar utsikt över Luleå. Här kan du njuta av unika norrländska smakkombinationer.

Vilka är de bästa platserna att upptäcka konst och kultur i Luleå?

Kultur för stora och små

Konsthallen i Kulturens hus är mycket populär bland barnfamiljer med sina många familjevänliga aktiviteter. Här anordnas sagoläsningar och bildverkstäder, där både barn och vuxna själva får måla och utforska sin kreativitet. Bildverkstaden leds av en konstpedagog, som hjälper deltagarna att begagna sig av olika tekniker för att uttrycka sina idéer.

Gör en utflykt till Ale kultur- och industriområde, cirka 30 minuter utanför Luleå, för att uppleva en bit lokalhistoria. Här kan du besöka Ale Nedre Kvarn, som byggdes på 1600-talet och var i bruk till 1957, och titta till den välbevarade mjölnarbostaden och smedjan.

Var är de unika attraktionerna Luleå?

Fartfyllda aktiviteter hela året om

Utnyttja stadens vackra läge vid kusten och tillbringa sommarsemestern i skärgården. Här finns en mängd olika vattensporter att ägna tiden åt. Utforska de många öarna på kanot, eller få pulsen att slå med forsränning. En avslappnande kväll tillbringar du bäst på Luleås bastuflottar, som ligger för ankare i Stensborgsviken, ungefär 15 minuter från staden. Här kan du prova på vedeldad bastu och dessutom äta en utsökt middag.

Under vinterhalvåret plogas en isbana upp från Norra till Södra hamn. Här kan du njuta av en skridskotur i ett oslagbart vinterlandskap! För mer adrenalinfylld vintersport ska du testa fartfyllda Ice Driving, som du upplever i en sportbil tillsammans med en professionell rallyförare. På en 5 kilometer lång bana kan du antingen sitta med som passagerare, eller lära dig att köra på isen själv.

Vilka är de attraktioner som måste ses Luleå?

Fem sevärdheter du inte får missa i Luleå

Bottenvikens skärgård

Bottenvikens skärgård sträcker sig från Skellefteå i söder till Haparanda i norr och innehåller över 3000 öar och skär att upptäcka. Gör en utflykt med kanot bland öarna under sommarmånaderna och hitta din alldeles egen klippa att breda ut badhandduken på.

Gammelstad

Gammelstad finns med på Unescos världsarvslista och är den mest välbevarade kyrkbyn i Skandinavien. Runt den vackra 1400-talskyrkan breder ett labyrintiskt gatunät med röda trähus med sadeltak ut sig.

Norrbottens Museum

Norrbottens museum, som grundades 1886, visar upp länets historia och samtida kulturliv. Med konstutställningar, historiska visningar och lärorika seminarier är det en inspirerande plats för alla åldrar.

Teknikens Hus

Teknikens Hus är Sveriges nordligaste vetenskapscenter, och här kan du experimentera med naturens fyra element. Upptäck vardagsteknik och ingenjörskonst från Norrbottens industrier!

Måttsunds Vintersportanläggning

Endast 20 minuter söder om Luleå ligger Måttsunds Vintersportanläggning med utförsbackar för både nybörjare och vana åkare. Här kan du enkelt hyra skidor och skidutrustning och vara tillbaka i staden igen till kvällsmaten!

Vi jämför över 1 300 leverantörer, inklusive:

Booking.com semesterboenden Luleå Novasol semesterboenden Luleå dansommer semesterboenden Luleå Airbnb semesterboenden Luleå TripAdvisor semesterboenden Luleå DanCenter semesterboenden Luleå Cofman.se semesterboenden Luleå HomeAway semesterboenden Luleå SOL OCH STRAND semesterboenden Luleå Interhome semesterboenden Luleå e-domizil semesterboenden Luleå Belvilla semesterboenden Luleå Holiday Home semesterboenden Luleå 9flats.com semesterboenden Luleå Inter Chalet semesterboenden Luleå Only-apartments semesterboenden Luleå Migoa semesterboenden Luleå

Semesterdestinationer nära Luleå

Semesterboenden

image-tag