Semesterhus och lägenheter i Lund

Jämför 172 tillgängliga boenden, från 24 leverantörer
Lund

Rekommenderade semesterhus i Lund

Hyr hus och lägenheter i Lund: från 377 kr per natt

-11%
Lägenhet ∙ 4 gäster ∙ 2 sovrum
Staffanstorp, Skåne län, Sverige
från 853 kr 963 kr
Booking.com
4,1
Se erbjudande
Lägenhet ∙ 2 gäster ∙ 2 sovrum
Lund, Skåne län, Sverige
från 757 kr
Booking.com
4,7
Se erbjudande
Lägenhet ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Lund, Skåne län, Sverige
från 596 kr
Booking.com
4,4
Se erbjudande
Lägenhet ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Lund, Skåne län, Sverige
från 966 kr
Booking.com
4,7
Se erbjudande
Privatrum ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Lund, Skåne län, Sverige
från 787 kr
Booking.com
4,3
Se erbjudande
Hus ∙ 5 gäster ∙ 2 sovrum
Sjöstorp, Lund, Sverige
från 361 kr
only-apartments
5,0
Se erbjudande
Privatrum ∙ 3 gäster ∙ 1 sovrum
Lomma, Skåne län, Sverige
från 761 kr
Booking.com
4,4
Se erbjudande
Se alla erbjudanden

  Semesterboende med terrass eller balkong

Lägenhet ∙ 3 gäster
Lund, Skåne län, Sverige
från 964 kr
Booking.com
4,8
Se erbjudande
Lägenhet ∙ 4 gäster
Lund, Skåne län, Sverige
från 869 kr
Booking.com
4,5
Se erbjudande
Privatrum ∙ 4 gäster ∙ 1 sovrum
Lund, Skåne län, Sverige
från 683 kr
Booking.com
4,3
Se erbjudande
Privatrum ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Lund, Skåne län, Sverige
från 869 kr
Booking.com
4,5
Se erbjudande
Se alla erbjudanden

  Sommarhus eller stuga med fiskemöjligheter i närheten

Lägenhet ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Lund, Skåne län, Sverige
från 656 kr
HomeAway
5,0
Se erbjudande
-14%
Lanthus ∙ 5 gäster ∙ 2 sovrum
Sjöstorp, Lund, Sverige
från 352 kr 409 kr
Booking.com
4,8
Se erbjudande
-11%
Lägenhet ∙ 6 gäster ∙ 2 sovrum
Staffanstorp, Skåne län, Sverige
från 1 163 kr 1 311 kr
Booking.com
4,4
Se erbjudande
Lägenhet ∙ 6 gäster ∙ 1 sovrum
Lund, Skåne län, Sverige
från 1 484 kr
Booking.com
4,4
Se erbjudande
Se alla erbjudanden

Populära faciliteter för hus och lägenheter Lund

 • Rökning ej tillåten (80)
 • TV (78)
 • Internet (75)
 • Trädgård (59)
 • Kök (52)
 • Balkong/uteplats (50)
 • Parkering (47)
 • Mikrovågsugn (42)
 • Tvättmaskin (42)
 • Grill (33)
 • Pool (27)
 • Rullstolsanpassat (24)

Väderprognosen Lund


-2°

-2°

11°
16°
19°
22°
12°
21°
12°
18°
12°


Jan
Feb
Mars
Apr
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
- Regniga dagar

Ovan ser du vår väderprognos för hela året. Juli har den högsta medeltemperaturen. Å andra sidan kan temperaturen vara lägre än -2° i Januari. Det kan regna 22 dagar i December däremot har Mars bara 13 regndagar

Njut av det vackra skånska landskapet i en stuga i Lund

Åk till södra Sverige på din semester och upptäck alla museer, samt den skånska maten och naturen. Hyr stuga, semesterhus eller semesterlägenhet i Lund och besök ett av landets vackraste naturreservat, eller strosa omkring i den anrika domkyrkan från 1100-talet. Förälska dig i de lundensiska restaurangerna, och låt barnen leka av sig i det mysiga leklandet Mormors Skattkammarö.

Visa alla 172 boenden
Så här kommer du dit

Så tar du dig runt i Lund

Vill du helt styra över din tid under semestern i Lund finns det flera biluthyrare runt omkring centralstationen. Annars är kollektivtrafiken väl fungerande. För att du ska kunna färdas så billigt som möjligt bör du gå in på Skånetrafikens hemsida och beställa rabattkortet "JoJo-kortet".

Inne i stan för de gröna stadsbussarna dig till din destination, men ska du åka till en närliggande ort är det de gula regionsbussarna som gäller. Vill du ta dig in till Malmö – eller kanske till Köpenhamn? – så är det Öresundstågen du ska åka med.

Bästa tiden att åka till Lund är under sommaren när Skånetrafiken släpper sitt Skåne-kort. Då kan du under två månader åka precis hur mycket du vill för en billig slant.

Mat & dryck

Matkultur med internationella inslag

Restaurangerna i Lund har högt anseende och när White Guide, som är Sverige motsvarighet till Michelinguiden, tyckte till kom inte mindre än 12 restauranger från Lund med. Det finns en bred matkultur i Lund, vilket beror på att det finns många olika nationaliteter i staden.

För dig som gillar asiatisk mat rekommenderas att göra ett besök till Toyo som ligger mitt i centrala Lund. Här kan du beställa klassiska maträtter från det koreanska, japanska och thailändska köket, men lagade på svenska råvaror.

Vill du smaka på klassiska svenska rätter, men med en liten twist, bör du bege dig till Mat & Destillat. De serverar välkända rätter på sitt eget lilla vis och är inte rädda för att experimentera.

Familjeaktiviteter

Lund passar barn i alla åldrar

Lund är en lugn och barnvänlig stad, så för dig som reser med småttingar finns det gott om aktiviteter. För de yngre barnen är ett besök till Mormors Skattkammarö en fantastisk upplevelse. Det är ett 1000 kvadratkilometer stort lekland med hinderbanor, bollhav och rutschkanor, där de vuxna går in gratis. Det finns även en stor matsal att köpa mat och fika i.

Vill du göra något med hela familjen kan ett besök till Högevallsbadet vara på sin plats. Där erbjuds vattenaktiviteter som passar alla; med Djungellandet för de minsta, en 213 meter lång vattenrutschkana för den våghalsige, och uppvärmda bubbelpooler för dig som bara vill koppla av.

Sevärdheter & aktiviteter Lund

Upptäck Lunds natur och historia

Skrylle naturreservat

Skrylle i orten Dalby är Lunds största naturreservat och ett av Sveriges mest besökta. Här finns varierad skog, bra fiskevatten och ett stort antal fågelarter, för dig som gillar ornitologi. Vill du aktivera dig på semestern finns det flera motionsslingor samt ett utegym. Skrylle erbjuder gott om aktiviteter för barnen, där lekplatsen "Naturlek" är det mest populära, med rutschkanor, linbana och klättervägg.

Kulturens museum

"Kulturen" invigdes 1892 och är Sveriges nästa äldsta friluftsmuseum, efter Skansen i Stockholm. Museet sträcker sig över två kvarter. Du kan besöka alla husen och få en inblick i hur det sett ut i hemmet under olika epoker i Skåne. "Kulturen" arrangerar under året olika utställningar, där vissa är årligen återkommande medan andra bara är tillfälliga. Gå in på Kulturens museums hemsida för att läsa mer om aktuella utställningar.

Skissernas museum

Skissernas museum är ett unikt museum, med världens största samling av skisser och modeller, där konceptet går ut på att visa konstnärens skapandeprocess. Nyligen gjordes utbyggnationer av museet som nu innehåller sju utställningssalar med allt från små blyertsskisser till stora gipsskulpturer. Bland de mest namnkunniga konstnärerna återfinns Henri Matisse och Sonia Delauny, men även svenska storheter som Sigrid Hjertén och Siri Derkert.

Lunds domkyrka

Mitt i parken Lundagård tornar den mäktiga domkyrkan upp sig i all sin prakt. Kyrkan byggdes redan under 1100-talet, men har efter flera ombyggnationer fått sin nuvarande romanska stil. Inuti kyrkan väntar flera sevärdheter, bland annat i kryptan, där du kan se jätten Finn krama en kolonn. Berättelsen om jätten Finn, som enligt myten var den som byggde kyrkan, är någonting som alla skånska barn lär sig.

Botaniska trädgården

Lunds botaniska trädgård är en av staden absolut största sevärdheter med omkring 7000 olika arter. Dessutom förvaras ytterligare 2000 arter från nio olika klimatzoner i växthusen. Antingen kan du boka en guidad tur, och få information från kunniga guider, eller så kan du välja att strosa omkring på egen hand i den väldiga trädgården. Besöker du trädgården någon gång mellan mars och september är dessutom det populära Kafé Botan öppet. Där kan du dricka exempelvis en kopp kaffe med utsikt över näckrosdammarna.

Vi jämför över 250 leverantörer, inklusive:

Booking.com semesterboenden Lund Novasol semesterboenden Lund dansommer semesterboenden Lund TripAdvisor semesterboenden Lund DanCenter semesterboenden Lund Cofman.se semesterboenden Lund HomeAway semesterboenden Lund SOL OCH STRAND semesterboenden Lund Interhome semesterboenden Lund Wimdu semesterboenden Lund e-domizil semesterboenden Lund Belvilla semesterboenden Lund Holiday Home semesterboenden Lund 9flats.com semesterboenden Lund Inter Chalet semesterboenden Lund only-apartments semesterboenden Lund Migoa semesterboenden Lund

Liknande semesterdestinationer