Semesterboenden i Östersund - HomeToGo base64Hash Semesterboenden i Östersund - HomeToGo

Semesterboenden i Östersund

Hitta 197 tillgängliga erbjudandenfrån 14 partners
Östersund
När som helst
Personer

Välj det perfekta semesterboendet

Pris per natt
Upp till 500 kr
500 kr - 999 kr
Från 1 000 kr
Boendetyper
Camping
Vandrarhem
Lägenhet
Avstånd till centrum
Max. 1 km
Max. 2 km
Max. 5 km
Omdöme
Enastående: 4,5+
Mycket bra: 4+
Bra: 3,5+
Spara upp till 27 %

Det bästa urvalet av semesterboenden i Östersund

camping Östersund
15 jan. - 22 jan.
-27%
1 300 kr
945 kr per natt
camping ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Östersund, Jämtlands län, Sverige
Detaljer
Expedia
Se erbjudande

Rekommenderade semesterboenden i Östersund

Hyr hus och lägenheter i Östersund från 588 kr per natt

camping Östersund
992 kr per natt
camping ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Östersund, Jämtlands län, Sverige
Detaljer
Expedia
Se erbjudande
Se alla erbjudanden

Semesterboenden med WiFi

camping WiFi Östersund
15 jan. - 22 jan.
-32%
1 300 kr
890 kr per natt
camping ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Östersund, Jämtlands län, Sverige
WiFi
Detaljer
Expedia
Se erbjudande
Se alla erbjudanden

Populära faciliteter för semesterboenden Östersund

 • Internet (145)
 • Tv (112)
 • Rökning ej tillåten (63)
 • Husdjur ej tillåtna (49)
 • Spjälsäng (36)
 • Balkong/uteplats (35)
 • Trädgård (35)
 • Bastu (34)
 • Mikrovågsugn (31)
 • Rullstolsanpassat (30)
 • Kök (26)
 • Pool (20)

Väderprognos för Östersund

max.
Min.
-5°
-10°
26 dagar 26
max.
Min.
-1°
-6°
20 dagar 20
max.
Min.

-5°
17 dagar 17
max.
Min.

-1°
17 dagar 17
max.
Min.
12°
18 dagar 18
max.
Min.
15°
20 dagar 20
max.
Min.
19°
11°
17 dagar 17
max.
Min.
17°
10°
19 dagar 19
max.
Min.
13°
17 dagar 17
max.
Min.

15 dagar 15
max.
Min.

-3°
19 dagar 19
max.
Min.
-1°
-6°
24 dagar 24
jan
feb
mars
apr
maj
juni
juli
aug
sep
okt
nov
dec
- Regniga dagar

Kolla in vår väderprognos för att hitta den perfekta månaden för din semester. Juli är den varmaste månaden Östersund med förväntade maxtemperaturer på cirka 19°. Januari är årets kallaste månad, med en medeltemperatur på -10. Januari är den blötaste månaden med 26 regndagar. Du kan förvänta dig minst regn i Oktober, som bara har 15 regndagar.

7-dagars väderprognos Östersund

tors, 20 jan.
-3°
-7°

0%

1 h

27 km/h

fre, 21 jan.
-5°
-9°

30%

5 h

6 km/h

lör, 22 jan.
-5°

90%

0 h

6 km/h

sön, 23 jan.

5%

4 h

10 km/h

mån, 24 jan.
-1°

40%

2 h

16 km/h

tis, 25 jan.
-2°
-3°

0%

3 h

18 km/h

ons, 26 jan.
-4°
-4°

0%

3 h

14 km/h

Stugor i Östersund för en naturnära semester i Jämtland

Universitetsstaden Östersund, som grundades under 1700-talet, bjuder på en avkopplande atmosfär. Här kan du utforska den norrländska kulturen i lugn och ro. Passa på att smaka på de jämtländska delikatesserna och lär dig mer om regionens traditioner och konsthantverk. Med Östersunds sceniska vyer, vackert belägen vid Storsjön, kan du njuta av en behaglig och naturnära semester.

Visa alla 197 boenden
Hur kommer man till Östersund?

Res smidigt till Östersund

Till Östersund tar du dig lättast med tåg som trafikeras av SJ. Från Stockholms Centralstation tar tågresan ungefär 5 timmar. Du kan även ta dig med bil längs med E4:an. Bilresan tar drygt 6 timmar från Stockholm. I Östersund består kollektivtrafiken av bussar och du tar dig enkelt runt till stadens utkanter.

Var hittar man den bästa maten Östersund?

Delikatesser och topprestauranger i Östersund

När du befinner dig i Östersund har du ett ypperligt tillfälle att smaka på det norrländska köket som framförallt består av vilt, fisk och bär. Råvarorna kommer direkt från de norrländska skogarna och i Östersund med omnejd är ren en av regionens specialiteter. I Jämtland hittar du också lokalt producerad getost, vilket är en av landskapets traditionella delikatesser.

Östersund bjuder på ett brett utbud av restauranger. Besök Innefickan Restaurang & Bar för ovanliga smakkombinationer. Här serveras till exempel kalv med pumpapuré eller carpaccio med wasabi. Östersunds bästa utsikt får du däremot från 55 meters höjd på Arctura Restaurang och Skybar. På Arctura lagas mat med lokala råvaror från det jämtländska landskapet. Missa inte heller att göra ett besök till Törners Konditori på Storgatan. Här kan du äta en lätt lunch eller ta en god fika och smaka på konditoriets hembakta kakor.

Östersund har också flera mat- och delikatessbutiker som är värda att uppmärksamma. Besök Lilla Saluhallen för lokala delikatesser som den jämtländska getosten. Här kan du även köpa några av saluhallens egna recept och njuta av en matbit efter shoppingen. På Prästgatan hittar du Telo Gott som är Östersunds äldsta konfektyrbutik där du kan köpa läckra chokladpraliner och knapriga biscotti.

Vilka är de bästa platserna att upptäcka konst och kultur i Östersund?

Fornnordisk historia och samtida konsthantverk

Fem kilometer väster om Östersunds centrum ligger Frösö kyrka som uppfördes under 1100-talet. Kyrkan är byggd på en gammal offerplats för de nordiska gudarna, vilket gjort den till en symbol för hur kristendomen kom till Sverige under fornnordisk tid. Kyrkan med sin vackra interiör är mycket populär för bröllop.

Vid Östersunds småbåtshamn, inhyst i det gamla elverket, ligger Storsjöhyttan. Här kan du besöka en glashytta med tillhörande galleri och butik. Se hur de lokala glaskonstnärerna arbetar för att forma den varma glasmassan till vackra konstföremål och köp med dig några av konsthantverken från hyttans butik. Här kan du även testa på hantverket själv under en privat lektion i glasblåsning.

Var är de unika attraktionerna Östersund?

Utflykt till Åre för skidåkning eller fjällvandring

Bara en timmes bilfärd från Östersund ligger den populära skidorten Åre. Här finns skidbackar för både stora och små, samt skidskola för de yngsta barnen. Även under sommaren är Åre ett roligt utflyktsmål. Då kan du bland annat besöka Åre Bike Park som är Nordens största park för mountainbike- och terrängcykling. Här hålls även den årliga mountainbike-festivalen sommartid. Andra trevliga sommaraktiviteter är fjällvandring i det svala och blommande fjällandskapet eller en segeltur på Åresjön.

Vilka är de attraktioner som måste ses Östersund?

Fem sevärda natur- och kulturupplevelser i Östersund

Storsjön

Storsjön i Jämtland är Sveriges femte största sjö och Östersund ligger vid sjöns östra strand. Enligt myten bor Storsjöodjuret i sjön och den första nedtecknade dokumentationen av odjuret gjordes under 1600-talet.

Jamtli

Jamtli är namnet på Jämtlands länsmuseum och ligger ungefär 1 kilometer norr om Östersunds centrum. I ett utomhusmuseum kan du besöka kulturhistorisk bebyggelse och guiderna är klädda i traditionsenliga kläder från 1800-talet. Museet är särskilt populärt bland barnfamiljer.

Badhusparken

Vid Östersunds strandkant ligger Badhusparken som fått sitt namn från det stora badhus som fanns på platsen fram tills slutet av 1800-talet. Under sommaren är detta en utmärkt badplats och under vintern kan du åka skridskor på sjön.

Frösön

Den rofyllda ön Frösön nås via en gångbro från Östersund och här kan du se Sveriges nordligaste runsten, vilken daterar ända tillbaka till 1050-talet. Ön har fått sitt namn från de vikingar som en gång bodde här och som namngav platsen efter den fornnordiska guden Frö.

Exercishall Norr

Mitt emot Jamtli ligger Exercishall Norr, Östersunds samtida konstmuseum. De spännande utställningarna visar allt från målning och fotografi till ljudinstallationer och skulpturer.

Vanligt ställda frågor

Hur många semesterboenden är Östersund?

Upptäck 177 semesterboenden som är tillgängliga för bokning Östersund.

Är husdjur tillåtna i semesterbostäder Östersund?

Om du reser med hund Östersund tillåter 9% av semesterbostäderna husdjur.

Vilken är den bästa tiden på året att resa till Östersund?

Om du bokar en semesterbostad Östersund, tänk på att regnperioden vanligen är i Januari eller December, där Oktober ofta är den torraste.

Vi listar erbjudanden från tusentals leverantörer, inklusive:

Booking.com semesterboenden Östersund Novasol semesterboenden Östersund dansommer semesterboenden Östersund Airbnb semesterboenden Östersund TripAdvisor semesterboenden Östersund DanCenter semesterboenden Östersund Cofman.se semesterboenden Östersund HomeAway semesterboenden Östersund SOL OCH STRAND semesterboenden Östersund Interhome semesterboenden Östersund e-domizil semesterboenden Östersund Belvilla semesterboenden Östersund Holiday Home semesterboenden Östersund 9flats.com semesterboenden Östersund Inter Chalet semesterboenden Östersund Only-apartments semesterboenden Östersund Migoa semesterboenden Östersund

Semesterdestinationer nära Östersund

image-tag