Semesterboenden i Palermo

Jämför 25 013 tillgängliga boenden, från 49 leverantörer
Palermo
Ankomst
2 gäster
Spara upp till 38 %

Det bästa urvalet av semesterboenden i Palermo

-27%
t.ex. 27/04 - 4/05
Lägenhet ∙ 3 gäster ∙ 1 sovrum
Palermo, Sicilien, Italien
Från 411 kr 561 kr
HomeAway
4,6
Se erbjudande
-38%
t.ex. 26/10 - 2/11
Hus ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Cefalù, Palermo, Italien
Från 1 019 kr 1 638 kr
HomeAway
5,0
Se erbjudande
-21%
t.ex. 12/10 - 19/10
Hus ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Palermo, Sicilien, Italien
Från 572 kr 727 kr
HomeAway
5,0
Se erbjudande

Rekommenderade semesterboenden i Palermo

Hyr hus och lägenheter i Palermo från 193 kr per natt

Lägenhet ∙ 3 gäster ∙ 1 sovrum
Palermo, Sicilien, Italien
Från 411 kr
HomeAway
4,6
Se erbjudande
Lägenhet ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Albergheria, Palermo, Italien
Från 214 kr
Airbnb
4,9
Se erbjudande
Lägenhet ∙ 4 gäster ∙ 1 sovrum
Albergheria, Palermo, Italien
Från 198 kr
Airbnb
4,5
Se erbjudande
Hus ∙ 2 gäster
Montegrappa, Palermo, Italien
Från 402 kr
Booking.com
5,0
Se erbjudande
Hus ∙ 4 gäster
Kalsa, Palermo, Italien
Från 846 kr
Booking.com
4,3
Se erbjudande
Privatrum ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Kalsa, Palermo, Italien
Från 186 kr
Airbnb
5,0
Se erbjudande
Privatrum ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Oreto-Perez, Palermo, Italien
Från 199 kr
Airbnb
5,0
Se erbjudande
Privatrum ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Politeama - Libertà, Palermo, Italien
Från 187 kr
Airbnb
5,0
Se erbjudande
Privatrum ∙ 2 gäster
Oreto-Perez, Palermo, Italien
Från 307 kr
Booking.com
4,1
Se erbjudande
Se alla erbjudanden

Hundvänliga hus och lägenheter

Husdjur tillåtna
Hus ∙ 3 gäster
Terrasini, Palermo, Italien
Från 425 kr
HomeAway
4,2
Se erbjudande
Husdjur tillåtna
Lägenhet ∙ 3 gäster ∙ 1 sovrum
Castellammare, Palermo, Italien
Från 542 kr
HomeAway
4,8
Se erbjudande
Husdjur tillåtna
Lägenhet ∙ 2 gäster
Santa Flavia, Palermo, Italien
Från 407 kr
Booking.com
4,4
Se erbjudande
Se alla erbjudanden

Semesterboende med terrass eller balkong

Balkong/uteplats
Lägenhet ∙ 4 gäster ∙ 1 sovrum
Mondello, Palermo, Italien
Kolla priser
HomeAway
5,0
Se erbjudande
Balkong/uteplats
Hus ∙ 4 gäster ∙ 2 sovrum
Collesano, Palermo, Italien
Från 1 295 kr
HomeAway
4,2
Se erbjudande
Balkong/uteplats
Hus ∙ 4 gäster ∙ 1 sovrum
Altavilla Milicia, Palermo, Italien
Från 945 kr
HomeAway
4,0
Se erbjudande
Se alla erbjudanden

Semesterhus med pool

Pool
Hus ∙ 5 gäster ∙ 3 sovrum
Trappeto, Palermo, Italien
Från 1 838 kr
HomeAway
5,0
Se erbjudande
Pool
Lägenhet ∙ 4 gäster ∙ 1 sovrum
Mazzaforno, Cefalù, Palermo
Från 770 kr
HomeAway
5,0
Se erbjudande
Pool
Hus ∙ 6 gäster ∙ 3 sovrum
Partinico, Palermo, Italien
Från 1 907 kr
HomeAway
5,0
Se erbjudande
Se alla erbjudanden

Populära faciliteter för semesterboenden Palermo

 • Parkering (9 850)
 • Balkong/uteplats (9 717)
 • Husdjur tillåtna (9 305)
 • Bubbelpool (876)
 • Mikrovågsugn (7 127)
 • Trädgård (6 630)
 • Grill (5 841)
 • Husdjur ej tillåtna (4 338)
 • Pool (4 244)
 • Kök (23 980)
 • TV (22 786)
 • Internet (22 057)

Pris och tillgänglighet Palermo

Information om priser på semesterboenden Palermo

Denna graf visar genomsnittspriserna för de kommande 6 månaderna Palermo. Semesterboenden är som dyrast i Augusti. Januari är den billigaste månaden. Priserna faller till 680 kr per natt.

Information om tillgängliga semesterboenden Palermo

Kolla hur stor efterfrågan det är på semesterboenden i Palermo med vår graf. Det är svårare att finna boende i Augusti när det är 33% av semesterboendena är uthyrda. Det verkar som att folk reser mindre till Palermo i September, då endast 10 % av boendena är bokade.

Väderprognos för Palermo

31°
24°
31°
25°
31°
25°
32°
25°
32°
26°
34°
27°
35°
27°
35°
27°
34°
26°
33°
26°
31°
25°
32°
24°
jan
feb
mars
apr
maj
juni
juli
aug
sep
okt
nov
dec
- Regniga dagar

Kolla in vår väderprognos för att hitta den perfekta månaden för din semester. Med medeltemperaturer på 35° är Juli årets varmaste månad Palermo. Temperaturerna kan dock vara lägre än 24° Palermo i Januari. December har bra väder och bara 0 regndagar.

Lägenheter och Apartments i Palermo

Härliga Palermo är huvudstad på Sicilien, och ligger i mitten av Medelhavet. Det är en otroligt intressant stad där man tydligt märker en salig blandning av gammalt och nytt, arabiskt och gotisk och romerskt, pråligt och enkelt – det är en kontrasternas stad! Med oslagbara stränder, ett härligt klimat, god mat och vin, och den avslappnade syditalienska atmosfären kan inget annat än lämna dig mållös. Genom HomeToGo kan du boka din semesterbostad i Palermo, och vi erbjuder allt från fräscha apartments till lyxiga semesterhus vid havet, men även billigare alternativ som mindre sommarstugor och studios. I den här guiden går vi igenom de olika saker du kan se och göra i Palermo. Ditt HomeToGo-team önskar dig en trevlig resa till fantastiska Palermo!

Historia

Palermo grundades av fenicierna omkring 734 f.Kr. och hette från början ”Ziz” som betyder ”blomma”, och döptes senare om till ”Panormo” av grekerna och till ”Panormus” av romarna. Siciliens läge mellan Europa och Afrika har inneburit många influenser från olika kulturer. Stadens glanstid var främst under arabiskt styre och då var den känd som "staden av läckerheter" för sina underbara och påkostade trädgårdar, liksom för magnifika moskéer och palats. Efter att staden erövrats av nomaderna förstördes mycket av det, men de använde sig utav många lokala arkitekter, konstnärer och byggare för att göra staden vacker igen. Denna stil kom att kallas ”Arabisk-nomadisk Siclisk stil” – en blandning av arabesk dekorationer, romansk arkitektur och bysantinska mosaik. Efter att ha varit hem till en av de mest kända kejsarna under medeltiden, Frederik II fo Swabi, kallad "Stupor Mundi " av samtiden, satte fart på Palermos dekadens under påverkan av flera dynastier (fransk, aragonisk, spansk och Borbons från Neapel). Under Italiens enande, så kallade "Risorgimento" var Palermo en av de ledande revolutionära städerna i Italien, och bidrog starkt till framgången av " Mille " (" ettusen " ) patrioter – en expedition ledd av den berömda italienska nationela hjälten Giuseppe Garibaldi, som slutade med en återförening av Italien under Savoy dynastin från Turin 1860. Under andra världskriget förstördes mycket av Palermo och det mesta behövdes återbyggas från grunden. År 1968 drabbades området av en massiv jordbävning som raserade staden igen, vilket innebar att den än en gång behövde restaurerats.

Se och göra i Palermo

Palermo är en stad omgiven av berg men i huvudsak byggt på en stor slätt, så staden i sig är i princip platt. Palermo erbjuder turister många arkitektoniska pärlor. En av de monument som lämnar besökarna i vördnad är renässansfontänen Fontana Pretoria, som anses vara bland de vackraste fontänerna i Italien (Giorgio Vasari kallade den "häpnadsväckande källa "). Fontänen skapades från början för en villa i Toscana, men köptes av Palermo år 1573. Skulpturerna på fontänen föreställer fabler, monster och nymfer som sprutar vattenstrålar. Lokalborna kallade fontänen länge för Fontana della Vergogna ”Fountain of shame” på grund av de nakna statyerna som står runt basen av varje nivå. Enligt legenden blev nunnorna i klostret med utsikt över statyn, så förfärade att de förstörde statyernas könsorgan för att eliminera all ”skam”.

Palazzo dei Normanni, även kallad det kungliga palatset, är en av de viktigaste monumenten i området. Palatset byggdes av araberna under 800-talet, och sedan byggdes om till att bli ännu mer grandiös av nomaderna. År 1132, under Roger II:s regeringstid byggdes Capella Palatina, kapellet som är som mest känt för den fantastiska kombinationen av nomadisk- islamsk- och bysantiska stil den är byggd i. I Palatset kan man även se de kungliga lägenheterna.

Catacombe dei Cappucini är Palermos katakomber som är makaber sevärdhet. Här kan du få dig en riktig historielektion så väl som se ett stort antal mumifierade personer. När du är i Palermo borde du inte heller missa att besöka en av de lokala bazarliknande marknaderna som funnits i staden i 700 år. Den största marknaden heter la Vuccirca och den sträcker sig från Teatro Politeama ned mot hamnen. En annan spännande aktivitet är att ta en dagsutflykt till den lilla staden Monreale som ligger vid Monte Caputos-sluttningen. I Monreales katedral finns några av världens största sammanhängande bysantiska mosaiker.

Stränderna i Palermo är fantastiska och erbjuder ett lugn som inte kan hittas i staden.Palermo har många vackra stränder där du kan koppla av efter ett besök i staden. Den mest besökta stranden i området är Mondello som är full av parasoller och solstolar. Castellammare del Golfo, är en annan strand öster om gamla stan, kantad av flera restauranger och pubar. San Vito lo Capo, är norra Siciliens drömstrand, och ligger strax innanför Kap san Vitos mäktiga udde. Stranden och havet är som finast här och hit bör du absolut åka! Andra kända stränder inkluderar: Spiaggia Addaura Spiaggia Arenella/ Vergine Maria, Spiaggia Sferra Cavallo och Isola delle Femmine. Grotta dell'Addaura är tre grottor som är bland de viktigaste sevärdheterna i Palermo. I dessa grottor har man hittat en stor mängs grottmålningar som föreställer män och djur så väl som andra intressanta lämningar.

Boende i Palermo

I Palermo är semesterbostäder inte direkt en bristvara, men vill du hellre bo i ett privat hus eller med en värd rekommenderar vi självklart att du bokar med oss! Hyr du in dig hos en värd kan du få ta del av dennes unika kunskap om byn, lära dig om de bästa sevärdheterna, vilka restauranger och barer man bör besöka och vilka områden som passar din stil bäst. HomeToGo erbjuder allt från fräscha semesterlägenheter, till flotta hus vid havet, men även billigare rum och stugor. Oavsett vilken typ av boende du letar efter är vi säkra på att du kommer hitta det hos oss! Trevlig resa önskar HomeToGo-teamet!

Vi jämför över 600 leverantörer, inklusive:

Booking.com semesterboenden Palermo Novasol semesterboenden Palermo dansommer semesterboenden Palermo Airbnb semesterboenden Palermo TripAdvisor semesterboenden Palermo DanCenter semesterboenden Palermo Cofman.se semesterboenden Palermo HomeAway semesterboenden Palermo SOL OCH STRAND semesterboenden Palermo Interhome semesterboenden Palermo e-domizil semesterboenden Palermo Belvilla semesterboenden Palermo Holiday Home semesterboenden Palermo 9flats.com semesterboenden Palermo Inter Chalet semesterboenden Palermo Only-apartments semesterboenden Palermo Migoa semesterboenden Palermo

Populära destinationer Palermo