Semesterhus och lägenheter i Ratan

Rätan

Populära faciliteter för hus och lägenheter Ratan

  • Husdjur tillåtna (1)
  • Kök (1)
  • Parkering (1)
  • Tvättmaskin (1)
  • Rökning ej tillåten (1)
  • Mikrovågsugn (1)
  • Fiske (1)
  • Rullstolsanpassat (1)

En stuga i Rätan är perfekt för utförsåkare och fjällvandrare

Rätan är en by med ungefär 400 invånare. Den ligger cirka 10 mil från Östersund och har skidområden som Vemdalen och Klövsjö alldeles i närheten. För övrigt så kommer sångaren Tomas Ledin ursprungligen från Rätan.

Om du vill bo i här kan du välja mellan en mängd alternativ, alltifrån större semesterhus med plats för både vuxna och barn, till moderna semesterlägenheter. I byn finns förutom en bensinmack också en mataffär.

Visa alla 0 boenden
Familjeaktiviteter

Skidskola, barnklubb eller bowling för de små

För barn i alla åldrar erbjuder närområdet ett stort urval av aktiviteter. I anslutning till skidanläggningarna ordnar skidskolor och barnklubbar roliga dagar i snön för de minsta. Om du behöver vila benen från skidor eller vandring lockar Storhogna och Vemdalen med bowling, inomhusbad med spa, och mysiga affärer. Eller varför inte gå på bio hela familjen och se den senaste storfilmen?

Nöjesliv

Restauranger och after ski i toppklass

Området kan stolt visa upp flera restauranger som är kvalitetsklassade i prestigefyllda restaurangguiden The White Guide. Passa på att provsmaka något nytt! Utbudet av spännande rätter är stort, ofta tillagade av närproducerade råvaror såsom renkött och röding.

På Restaurang Passet serveras den mycket speciella snapsen "Bävergäll". Drycken är kryddad med innehållet från en körtel från bäverns bak! Restaurang Toppen ligger 940 meter över havet och har en vidunderlig utsikt över fjället. Här kan du botanisera bland 28 sorters öl och dricka världens mest exklusiva champagne, Armand de Brigna, ur handgjorda flaskor.

För den nöjesintresserade arrangeras after ski under vintern på ett flertal olika och trivsamma uteställen. Avsluta dagens skidåkning med musik, barhäng och härlig stämning.

Lokala attraktioner

Skidåkning på längden och tvären

Från ditt boende i Rätan är det cirka 40 minuters bilväg till vintersportorterna Vemdalsskalet, Björnrike och Storhogna/Klövsjö. För dig som gillar att åka utför finns 58 pister att välja mellan. Om du hellre åker på längden slingrar sig cirka sju mil preparerade längdspår genom området.

Att åka på tur på fjället är en avstressande naturupplevelse. Skida mellan olika fjällstugor, gärna med matsäck och varm dryck i ryggsäcken. Valfriheten är stor då området har hela 18 mil markerade leder att välja mellan. Om du söker mer fart kan du åka på skotersafari eller varför inte prova köra hundspann?

Att fjällvandra på sommaren passar både barnfamiljer och dig som vill ha en tuffare utmaning. Sonfjällets nationalpark har olika typer av vandringsleder att välja mellan. Förbered dig väl inför din vandring och berätta alltid för någon om dina planer. Vädret kan ändra sig snabbt och det är viktigt att vara uppmärksam på de aktuella prognoserna. Du kan fjällvandra från juni till oktober. I mitten av augusti byter fjällvärlden färg och får sin vackra höstskrud. Att plocka lingon eller "skogens guld", hjortron, och koka sylt på dem i stugan i Rätan kan bli semesterns höjdpunkt.

Vi jämför över 300 leverantörer, inklusive:

Booking.com semesterboenden Ratan Novasol semesterboenden Ratan dansommer semesterboenden Ratan TripAdvisor semesterboenden Ratan DanCenter semesterboenden Ratan Cofman.se semesterboenden Ratan HomeAway semesterboenden Ratan SOL OCH STRAND semesterboenden Ratan Interhome semesterboenden Ratan e-domizil semesterboenden Ratan Belvilla semesterboenden Ratan Holiday Home semesterboenden Ratan 9flats.com semesterboenden Ratan Inter Chalet semesterboenden Ratan Only-apartments semesterboenden Ratan Migoa semesterboenden Ratan

Liknande semesterdestinationer