Semesterhus och lägenheter i Trondheim

Jämför 54 tillgängliga boenden, från 18 leverantörer
Trondheim

Rekommenderade semesterhus i Trondheim

Hyr hus och lägenheter i Trondheim: från 319 kr per natt

Balkong/uteplats
Hus ∙ 4 gäster ∙ 1 sovrum
Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge
från 1 178 kr
Booking.com
4,7
Se erbjudande
Balkong/uteplats
Lägenhet ∙ 4 gäster ∙ 1 sovrum
Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge
från 1 049 kr
Booking.com
4,6
Se erbjudande
Balkong/uteplats
bed & breakfast ∙ 3 gäster
Trondheim, Sør-Trøndelag, Norge
från 955 kr
Booking.com
4,1
Se erbjudande
Se alla erbjudanden

Populära faciliteter för hus och lägenheter Trondheim

 • Internet (49)
 • Rökning ej tillåten (47)
 • TV (38)
 • Parkering (35)
 • Husdjur tillåtna (25)
 • Tvättmaskin (25)
 • Kök (24)
 • Balkong/uteplats (21)
 • Rullstolsanpassat (18)
 • Trädgård (16)
 • Diskmaskin (14)
 • Air condition (12)

Väderprognosen Trondheim


-5°

-3°

-2°

13°
16°
19°
11°
19°
11°
15°
10°


-3°
Jan
Feb
Mars
Apr
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
- Regniga dagar

Grafen här ovan visar väderleksrapporten för hela året i Trondheim. I Juli uppnås medeltemperaturer på 19° Den kallaste månaden är Januari Juli är årets blötaste månad. Du som inte gillar regn kanske bör välja en annan månad.

Lägenheter och Boende i Trondheim

Trondheim är Norges tredje största men kanske absolut trevligaste stad. Trondheim grundades av vikingakungen Olav Tryggvason år 997 och var Norges huvudstad i 200 års tid. Sedan dess har staden etablerat sig som en av Norges viktigaste handelsplatser, med mycket att erbjuda lokalinvånare och besökare. Här finns det parker fulla av studenter, bra restauranger och nöjen samt imponerande arkitektur. Staden brukar kallas Norges teknologiska huvudstad eftersom att det internationellt erkända universitetet och forskningsinstitutet Norges Teknisk Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) ligger här. Drygt 80 procent av landets civilingenjörer har utbildats här! Oavsett om du är här för att få en dos historia, upptäcka den imponerande Trondheimfjorden eller bara vill fly till en charmig stad ett tag, så finns det något här för dig. HomeToGo har ett stort utbud semesterbostäder i Trondheim och du finner allt från pittoreska semesterhus och stugor till moderna lägenheter. Vi hoppas att du får en härlig resa till Trondheim!

Sevärdheter i Trondheim

Trondheim har flera intressanta historiska sevärdheter. På ett besök i stan är det omöjligt att missa Nidarosdomen eller Nidaros Domkirke, Norges nationalhelgedom och kröningskyrka som står på St Olavs grav. Byggnadsarbetet påbörjades 1070, och de äldsta bevarade delarna är från mitten av 1100-talet. Nidarosdomens arkitektur är imponerande, i huvudsakligen gotisk stil, med romanska inslag.

Ärkebiskopsgården i Trondheim är ett av Europas mest välbevarade byggnadskomplex i sitt slag, och dessutom Skandinaviens äldsta sekulära byggnad. Uppförandet började under 1100-talets andra hälft, och här bodde ärkebiskopen fram till reformationen 1537. I Ärkebiskopsgården finns det flera sevärdheter, bland annat Rustkammeret och Hjemmefrontmuseet (motståndsmuseet) och riksreglierna i den västra flygeln. I den södra flygeln finns Museet i ärkebiskopsgården, som visar originalskulpturer från Nidarosdomen och arkeologiska fynd från dess historia.

Sverresborg är ett stort friluftsmuseum för kulturhistoria vid ruinerna från Kung Sverres medeltidsslott. Här finns träbyggnader och scener från Trondheim and Trøndelag. På museet finns också skidmuseum, telemuseum, en utställning om den moderna reklamen samt många aktiviteter för barn – kul för hela familjen! Stiftsgården, uppförd omkring 1774-1778 är Skandinaviens största träpalats. Det såldes av den ambitiösa änkan till kammarrådet, till den norska staten år 1800, och är idag kungafamiljens residens i Trondheim.

Musik och festivaler

Trondheim är en perfekt stad för musikintresserade. Här har de två musikmuseum så väl som flera festivaler. Den fem dagar långa Trondheim jazzfestival lockar besökare från hela världen. Pstereo, Trondheims kammarmusikfestival och Nidaros bluesfestival är andra årliga, internationella festivaler som är mycket populära bland både turister och lokalinvånare.

År 2010 öppnade Rockheim-muséet dörrarna, i en uppseendeväckande byggnad vid hamnen.Rockheim är ett interaktivt pop- och rockmuséum med utställningar om Norges populärmusik från 1950-talet till idag. Här anordnas även konserter. I Trondheim ligger också Ringve museum, Norges nationalmuseum för musik och musikinstrument. Här finns det två permanenta utsällningar: Museet på logen som är öppen hela året. Det är en utställning om modern ljud- och ljusteknologi, som öppnade 1999. Den andra utställningen är öppen mellan april och oktober, och innehåller den äldsta delen som har bevarats så som det såg ut när Ringves grundare, Victoria Bachke, lät öppna museet 1952.

Andra aktiviteter

I och runt om Trondheim finns det mycket att göra. Vi rekommenderar att du hyr en cykel när du är i trondheim för att prova Sikkelheisen - en cykelhiss som är den första av sitt slag. Den tar dig upp för den branta Brubakken, över bron och ända upp till kristianstens fästning. Det är sannerligen en upplevelse! Golf är mycklet populärt här och det finns två 9-hålsbanor så väl som en 9- och 18-hålsbana i staden. Trondheims fotbollslag Rosenborg Bollklubb (RBK), har varit Norges mest vinnande fotbollslag de senaste 20 åren – med 20 ligamästerskap och nio cupmästerskap, och är självklart Trondheim stolthet. Du kan se på hemmamatcher på Lerkendal Stadium eller delta i en guidad tur här. Vandring är också mycket populärt i området, Ladestien är en vandringsled på ungefär 14 kilometer som går längs kusten på halvön Lade och Nidelvstien är en fin promenad längs Nidelven. Bakklandet och Bymarka lockar båda med deras skönhet och varierande landskap, och här finns ett välutvecklat nätverk med vandringsleder.

Boende i Trondheim

I Trondheim finns det som i de flesta större städer i Norge, många olika vandrarhem och hotell. Vill du däremot uppleva något mer ”genuint” och komma riktigt nära lokalbefolkningen och deras liv, eller om du helt enkelt vill bo privat – då är HomeToGo det perfekta alternativet till hotell för dig. Vi har allt från stora sommarstugor till mindre apartments, men även billigare rum och hus. Du kan välja att boka med en värd som kan agera guide under resans gång med unik lokalkännedom, eller så kan du välja att bo själv i en lägenhet eller med ditt sällskap i en villa. Om du behöver hjälp med din bokning eller att komma i kontakt med din värd finns vi här för dig så att du kan få ut det mesta av din resa. Vi hoppas att du hittar din perfekta bostad i Trondheim och att din resa blir alldeles underbar!

Vi jämför över 300 leverantörer, inklusive:

Booking.com semesterboenden Trondheim Novasol semesterboenden Trondheim dansommer semesterboenden Trondheim TripAdvisor semesterboenden Trondheim DanCenter semesterboenden Trondheim Cofman.se semesterboenden Trondheim HomeAway semesterboenden Trondheim SOL OCH STRAND semesterboenden Trondheim Interhome semesterboenden Trondheim e-domizil semesterboenden Trondheim Belvilla semesterboenden Trondheim Holiday Home semesterboenden Trondheim 9flats.com semesterboenden Trondheim Inter Chalet semesterboenden Trondheim Only-apartments semesterboenden Trondheim Migoa semesterboenden Trondheim

Liknande semesterdestinationer