Semesterhus och lägenheter i Växjö

Jämför 71 tillgängliga boenden, från 23 leverantörer
Växjö

Rekommenderade semesterhus i Växjö

Hyr hus och lägenheter i Växjö: från 414 kr per natt

Hus ∙ 3 gäster ∙ 1 sovrum
Växjö, Kronobergs län, Sverige
från 503 kr
HomeAway
4,9
Se erbjudande
Hus ∙ 5 gäster ∙ 3 sovrum
Växjö, Kronobergs län, Sverige
från 1 384 kr
HomeAway
5,0
Se erbjudande
Hus ∙ 8 gäster ∙ 4 sovrum
Alvesta, Kronobergs län, Sverige
från 1 531 kr
HomeAway
4,9
Se erbjudande
camping ∙ 4 gäster ∙ 2 sovrum
Växjö, Kronobergs län, Sverige
från 1 240 kr
Booking.com
4,4
Se erbjudande
Se alla erbjudanden

Populära faciliteter för hus och lägenheter Växjö

 • Kök (32)
 • Parkering (31)
 • Rökning ej tillåten (31)
 • Mikrovågsugn (28)
 • Grill (27)
 • TV (27)
 • Internet (26)
 • Fiske (22)
 • Trädgård (22)
 • Tvättmaskin (20)
 • Balkong/uteplats (19)
 • Öppen spis (15)

Väderprognosen Växjö


-4°

-3°

-2°
11°
17°
19°
22°
11°
21°
10°
17°
11°


-1°
Jan
Feb
Mars
Apr
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
- Regniga dagar

Ovan ser du vädret för Växjö. Med medeltemperaturer på 22° är Juli årets varmaste månad . Den kallaste månaden är Januari Januari är årets blötaste månad. Du som inte gillar regn kanske bör välja en annan månad.

Tillbringa en härlig semester i en stuga i Växjö

Under en semester i Småland kommer du enkelt nära naturen; ta exempelvis en tur i Bokhultets naturreservat. Hyr en stuga i Växjö och ät på prisade restauranger, besöka många vackra slott eller upptäck "Kronobergs största underverk". Och låt barnen leka av sig i kanske Nordens största lekland.

Visa alla 71 boenden
Så här kommer du dit

Så tar du dig fram till och i Växjö

Med tåg kan du enkelt ta dig till Växjö; från Skåne är det Öresundstågen som gäller, men till och från Göteborg åker du med SJ. Flyger du, och landar på Växjö Småland Airport, finns det flera smidiga sätt för dig att ta dig till ditt boende. Busslinje 4 leder in till Växjö, där det finns flera biluthyrare, och om du ringer Växjö Taxi kan du förbeställa din resa. Flygplatsen ligger bara 10 minuters bilfärd från Växjö centrum, så resan blir inte särskilt dyr.

Ett nytt populärt sätt att färdas på inom Växjö är med elcykel. Cykel och fritidscenter är ett ställe som hyr ut elcyklar. Där kan du även hyra "vanliga" cyklar, barncyklar och tandemcyklar, om du föredrar det. Annars fungerar kollektivtrafiken inom Växjö alldeles ypperligt.

Mat & dryck

Annorlunda matupplevelser i Växjö

Växjö har en stark matkultur med flera fina restauranger. Den mest omtyckta är PM & Vänner som blev belönade med en Michelinstjärna 2016. PM & Vänner är starkt förankrade i den småländska kokkonsten, men försöker med närproducerade råvaror sätta en internationell "touch" på sin mat. Priserna är ganska höga, men vill du unna dig riktigt fin och vällagad mat får du det här.

Vill du ha en lite annorlunda matupplevelse kan det vara värt att besöka Kafé de luxe. Här är maten modern, och du kan välja att antingen sitta i finsalongen eller vardagsrummet. På Kafé de luxe handlar det om mer än bara matlagning. Musik spelas konstant, både bakgrunds- och livemusik, och efter att du smält maten väntar dansgolvet.

Familjeaktiviteter

Låt barnen leka på Leos Lekland

Det finns mängder av aktiviteter för barnen i Växjö, och flera av dem är uppskattade även från föräldrarnas sida. Leos Lekland är ett perfekt val, där barnen verkligen blir aktiverade och får röra på sig. På Leos Lekland har de en 5500 kvadratmeter stor yta att leka på; med trampoliner, klätterställningar, bollhav och rutschkanor. Om ditt barn fyller år kan du anlita Leos Lekland för födelsedagskalaset.

Men vad ska de vuxna hitta på medan barnen roar sig? Koppla av i föräldraloungen såklart! Här finns tv, tidningar och gratis internetuppkoppling. För de vuxna kostar det ingenting att gå in på leklandet. Barn under 2 år kommer in gratis.

Sevärdheter & aktiviteter Växjö

Platser att se i Växjö

Teleborg slott

Bara fem kilometer från Växjö centrum ligger sagolika Teleborg slott, som blivit utsett till Kronobergs största underverk. Slottet byggdes i slutet av 1800-talet och var en gåva från greve Fredrik Bonde till hans trolovade, Anna Koskull. Numera kan du besöka slottet, den fantastiska trädgården samt den tillhörande restaurangen, inne i slottet, i vilken de serverar förstklassig mat.

Kronobergs slottsruin

Kronobergs slott var en historiskt viktig byggnad som Nils Dacke erövrade från Gustav Vasa under Dackefejden i mitten på 1500-talet. När slottet sedermera återerövrades byggdes det om till den struktur som slottsruinen har i dag. Ruinen ligger på en holme, vackert belägen vid Helgasjön, och den har blivit till en av Växjös mysigaste sevärdheter. Under ditt besök, passa gärna på att ta en fika på Ryttmästargårdens café.

Evedal strand

Reser du hit under sommaren, och vill ha en dag på stranden, rekommenderas ett besök på Evedal strand vid Helgasjön. Stranden är 100 meter lång och barnvänlig, eftersom det är långgrunt de första 30 meterna ut i vattnet. I sjön finns även en brygga med ett hopptorn, och på stranden alldeles intill hittar du allt du behöver under dagen: toalett, dusch och en kiosk, ifall du blir sugen på en glass eller en svalkande dryck.

Växjösjön

Vill du ut och röra på dig kan du bege dig till Växjösjön, en insjö mitt i centrala Växjö. Rundan runt sjön kallas "Hälsans stig" och är ett populärt promenadstråk. Sjön har ett rikt fiskliv, och för dig som har med metspöet går det alldeles utmärkt att fiska. Precis bredvid sjön ligger sköna och lummiga parken Strandbjörket. Om du har med dig barnen kan de stoja runt på en stor lekplats cirka 50 meter bort från Växjösjön.

Bokhultets naturreservat

Bara någon kilometer från Växjös centrum ligger naturreservatet Bokhultet. Reservatet består av 210 hektar land, med stora delar täckta av bokskog, samt hela 135 hektar vatten. Bokhultet är den nordligaste delen i Sverige där boken växer naturligt. Flera av träden är så gamla som 120-140 år. Naturreservatet har även ett rikt insekts- och fågelliv med över 200 olika fågelarter. Området är bra för dig som vill motionera under semestern, och det finns ett flertal välskötta motionsslingor.

Vi jämför över 250 leverantörer, inklusive:

Booking.com semesterboenden Växjö Novasol semesterboenden Växjö dansommer semesterboenden Växjö TripAdvisor semesterboenden Växjö DanCenter semesterboenden Växjö Cofman.se semesterboenden Växjö HomeAway semesterboenden Växjö SOL OCH STRAND semesterboenden Växjö Interhome semesterboenden Växjö Wimdu semesterboenden Växjö e-domizil semesterboenden Växjö Belvilla semesterboenden Växjö Holiday Home semesterboenden Växjö 9flats.com semesterboenden Växjö Inter Chalet semesterboenden Växjö only-apartments semesterboenden Växjö Migoa semesterboenden Växjö

Liknande semesterdestinationer