Semesterhus och lägenheter i Varberg

Jämför 139 tillgängliga boenden, från 29 leverantörer
Varberg

Rekommenderade semesterhus i Varberg

Hyr hus och lägenheter i Varberg: från 302 kr per natt

camping ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Varberg, Hallands län, Sverige
från 708 kr
Booking.com
4,3
Se erbjudande
Privatrum ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Varberg, Hallands län, Sverige
från 1 189 kr
Booking.com
4,6
Se erbjudande
Privatrum ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Varberg, Hallands län, Sverige
från 1 149 kr
Booking.com
4,1
Se erbjudande
Lägenhet ∙ 2 gäster ∙ 1 sovrum
Varberg, Hallands län, Sverige
från 957 kr
Booking.com
5,0
Se erbjudande
Se alla erbjudanden

  Semesterboende med terrass eller balkong

Hus ∙ 7 gäster ∙ 4 sovrum
Hallands län, Sverige
från 989 kr
Inter Chalet
5,0
Se erbjudande
Lägenhet ∙ 4 gäster ∙ 1 sovrum
Tvååker, Varberg, Sverige
från 957 kr
Booking.com
4,2
Se erbjudande
Lägenhet ∙ 6 gäster ∙ 2 sovrum
Varberg, Hallands län, Sverige
från 1 913 kr
Booking.com
4,6
Se erbjudande
bed & breakfast ∙ 4 gäster ∙ 1 sovrum
Tvååker, Varberg, Sverige
från 445 kr
Booking.com
4,4
Se erbjudande
Se alla erbjudanden

Populära faciliteter för hus och lägenheter Varberg

 • Rökning ej tillåten (80)
 • Kök (76)
 • TV (75)
 • Grill (66)
 • Internet (62)
 • Mikrovågsugn (60)
 • Trädgård (58)
 • Tvättmaskin (41)
 • Balkong/uteplats (41)
 • Pool (32)
 • Parkering (29)
 • Diskmaskin (25)

Väderprognosen Varberg


-2°

-2°

11°
17°
18°
11°
21°
14°
21°
13°
18°
10°
12°


Jan
Feb
Mars
Apr
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
- Regniga dagar

Grafen här ovan visar väderleksrapporten för hela året i Varberg. Med medeltemperaturer på 21° är Juli årets varmaste månad . Januari är årets kallaste månad, med en medeltemperatur på -2. Januari är den blötaste månaden med 20 regndagar. Du kan förvänta dig minst regn i Mars, som bara har 11 regndagar.

Stugor i Varberg för semester i Hallands kurort

Varberg, vackert beläget i norra Halland vid Kattegatts strand, är en anrik kurort med avkopplande atmosfär i rofyllda omgivningar. Varberg är känt för sin vackra natur, sina fina stränder och sitt färgstarka kulturliv. Här kan du uppleva samtida konst, utforska landskapet under naturnära aktiviteter och lära dig mer om ortens historiska betydelse.

Visa alla 139 boenden
Så här kommer du dit

Hur du enklast tar dig till Varberg

Till Varberg tar du dig lätt med SJ:s tåg från Stockholm, Göteborg, Borås och Halmstad. Om du bilar finner du orten vid E6:an, 45 kilometer söder om Göteborg och 74 kilometer norr om Halmstad. I centrala Varberg tar du dig bekvämt fram till fots, och Hallandstrafikens bussar tar dig smidigt runt till ortens utkanter. Varberg är en utpräglad cykelstad och kommunen satsar mycket på att underhålla cykelvägarna i hela kommunen.

Konst & kultur

Frossa i samtidskonst, skulpturer och konsthantverk

Varberg kan skryta med mötesplatser för de flesta kulturformer. I stadens centrum hittar du Kulturhuset Komedianten. Här ligger ortens konsthall som visar fyra stora utställningar per år, samtidskonst som har både nationell och internationell inriktning. Konsthallens popularitet har framförallt att göra med att utställningarna skräddarsys för just konsthallens lokal och sammanställs av curatorer från hela landet. I anslutning till konsthallen finns även en konstverkstad, där både barn och vuxna kan prova på eget skapande.

Varbergs kommun har även satsat stort på att köpa in offentlig konst. Besök till exempel Bror Marklunds skulptur Badande Ungdom på Varbergs Torg, eller Peter Mandls Musica på Kungsgatan. Om du är intresserad av konsthantverk är det istället till Hamnmagasinet du ska ta dig. Här finns en keramikverkstad, en glashytta och en silversmedja.

Lokala attraktioner

Njut av sportiga utflykter för hela familjen

Söder om Varberg hittar du den populära sandstranden Apelviken med sitt långgrunda vatten. Stranden är mycket populär bland surfare och anses vara en av de bästa surfplatserna i Europa. Utrustning kan du låna på lokala Surfers Paradise. Vid Apelviken kan vattnet dock bli strömt, så för barnfamiljer rekommenderas istället Barnens badstrand bredvid Varbergs kallbadhus. Här är vattnet långgrunt och strömfritt och det finns kiosker med glassförsäljning.

Genom det vackra landskapet i norra Halland sträcker sig många fina cykelleder. Ta till exempel den 40 kilometer långa Monarkleden som börjar i Varberg och slutar i Kungsäter. Längs med leden cyklar du igenom jordbrukslandskap och böljande skogar. Under cykelturen passerar du även den historiska gränsen mellan Halland och Danmark. Nästan hela cykelledens sträcka är belagd med asfalt och därmed lätt att ta sig fram på.

För den vandringssugne är den 38 kilometer långa Hallandsleden att rekommendera. Här vandrar du genom ett omväxlande landskap med gröna ängar, hästhagar och skogar. Under vandringen tar du dig förbi både fornminnen och historisk bebyggelse, och sevärdheterna är väl skyltade så de är svåra att missa. Vintertid ska du ta dig 2 mil öster om Varberg, till Åkulla Friluftsområde där du kan åka längdskidåkning på konstsnö. Här får du kostnadsfritt låna skidutrustning för alla åldrar. Det finns tre olika skidspår: ett barnspår, ett plant spår och ett spår som är lätt kuperat.

Sevärdheter & aktiviteter Varberg

Topp fem sevärdheter i Varberg

Varbergs fästning

Varbergs fästning, uppförd på 1200-talet, var en strategiskt viktig försvarsborg under det nordiska sjuårskriget i slutet av 1500-talet. Ta en rundtur i fästningens fängelsehålor eller beundra utsikten från något av tornen. Inne i fästningen finns även ett museum och en restaurang.

Grimeton Radiostation

Industriminnet Grimeton Radiostation står sedan tio år tillbaka med på UNESCO:s världsarvslista. Anläggningen innehåller en elektromekanisk telegrafsändare från 1920-talet som skulle skicka meddelanden ända till USA. Anläggningen är helt intakt bevarad i sitt dåtida skick.

Getteröns naturreservat

Getteröns naturreservat är en av Europas bästa fågelskådningsplatser. Här kan du få syn på ovanliga fågelarter året om, bland annat skärfläckan, smådoppingen och pilgrimsfalken. Du kan även vandra omkring på naturstigarna eller vintertid åka skridskor på reservatets damm.

Societetsparken

Societetsparken anlades i slutet av 1800-talet, då Varberg var en av landets främsta kurorter. Det Halländska landskapet saknade skuggande träd och därför ansågs det viktigt att anlägga svalkande parker för ortens förnäma gäster. Idag är parken öppen för allmänheten och här hittar du caféer, restauranger och stadens bästa nattliv.

Kallbadhuset

Vid Varbergs strandpromenad hittar du Kallbadhuset, byggt på pålar i Kattegatt. I skilda herr- och damavdelningar kan du här bada naken direkt i havet, men även njuta av värmande bastubad. Badhuset har funnits på plats sedan 1903 men interiören har moderniserats sedan dess.

Vi jämför över 250 leverantörer, inklusive:

Booking.com semesterboenden Varberg Novasol semesterboenden Varberg dansommer semesterboenden Varberg TripAdvisor semesterboenden Varberg DanCenter semesterboenden Varberg Cofman.se semesterboenden Varberg HomeAway semesterboenden Varberg SOL OCH STRAND semesterboenden Varberg Interhome semesterboenden Varberg Wimdu semesterboenden Varberg e-domizil semesterboenden Varberg Belvilla semesterboenden Varberg Holiday Home semesterboenden Varberg 9flats.com semesterboenden Varberg Inter Chalet semesterboenden Varberg only-apartments semesterboenden Varberg Migoa semesterboenden Varberg

Liknande semesterdestinationer