Semesterhus och lägenheter i Vimmerby

Jämför 185 tillgängliga boenden, från 27 leverantörer
Vimmerby

Rekommenderade semesterhus i Vimmerby

Hyr hus och lägenheter i Vimmerby: från 408 kr per natt

från 1 915 kr
140 m² Hus
6 4
Vimmerby, Kalmar län, Sverige
4,5
"Utmärkt" 6 omdömen
Hittat på e-domizil
Se alla erbjudanden

Populära faciliteter för hus och lägenheter Vimmerby

 • Rökning ej tillåten (157)
 • Kök (150)
 • Grill (148)
 • Husdjur ej tillåtna (114)
 • Internet (112)
 • Tvättmaskin (109)
 • TV (88)
 • Parkering (84)
 • Trädgård (84)
 • Mikrovågsugn (80)
 • Fiske (70)
 • Balkong/uteplats (50)

Väderprognosen Vimmerby


-5°

-3°

-3°
11°
17°
20°
23°
11°
22°
18°
11°


-3°
Jan
Feb
Mars
Apr
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
- Regniga dagar

Ovan ser du vår väderprognos för hela året. Med medeltemperaturer på 23° är Juli årets varmaste månad . Den kallaste månaden är Januari November är årets blötaste månad. Du som inte gillar regn kanske bör välja en annan månad.

Njut av lugnet i en stuga i mysiga Vimmerby

Om du vill komma bort och njuta av lugn och ro ska du söka dig djupt in i de småländska skogarna. Vimmerby ligger relativt centralt beläget (mitt mellan Linköping, Jönköping, Västervik och Växjö) med smidiga och lättillgängliga bilvägar i alla väderstreck. Hitta den perfekta semesterbostaden för din smak, antingen inne i stan eller ute på landet. Upptäck små, nästintill okända skogsgläntor och insjöar, och låt dig omfamnas av stillheten. Om du samtidigt vill ge dig ut och utforska bygden så har Vimmerby med omnejd mycket att erbjuda.

Visa alla 185 boenden
Konst & kultur

Sväng förbi Rock City i Hultsfred

Om du är musikintresserad eller bara lite nyfiken så får du inte missa att åka till grannorten Hultsfred och besöka Rock City, en nationell mötesplats för musikälskare. Bättra på din kunskap om svensk musikhistoria, känn in atmosfären, rockmusiken som sitter i väggarna, och glöm inte att titta förbi Svenskt Rockarkiv som har offentliga utställningar för såväl den inbitne musikfantasten som för allmänt nyfikna. Här kan du djupdyka i den svenska musikskatten i olika format, och hitta det mesta i musikväg som någonsin har släppts.

Slutligen kan du äta lunch på puben Metropol, och om du har tur spelas även livemusik av något slag på den lilla scenen.

Familjeaktiviteter

Låt barnen upptäcka Astrid Lindgrens Värld

Vimmerbys stora dragplåster är alla barns favorit – Astrid Lindgrens Värld. Ett besök här kommer de aldrig att glömma. Barnboksförfattarinnan är född i Vimmerby kommun och det är även här hon ligger begravd. Till hennes ära, och av hennes arv, har det skapats en temapark där många av hennes karaktärer återfinns i sina rätta miljöer.

Kliv rakt in i sagornas värld och träffa dina och barnens favoriter bland Astrid Lindgrens sagofigurer. Besök Bråkmakargatan, Mattisskogen, Saltkråkan och Katthult. Kliv in i Villa Villekulla och upplev Pippis hem precis så som det såg ut i filmerna. Missa inte heller teaterföreställningarna eller spontanuppträdandena som dagligen sker runt om i byn. Astrid Lindgrens Värld uppskattas av barn och vuxna i alla åldrar.

Lokala attraktioner

Lär känna Astrid Lindgrens hembygd

När du är i Vimmerby är det svårt att undgå arvet efter Astrid Lindgren. Hon står staty på Stortorget, och vill du uppleva platserna hon fått sin inspiration från så ligger de i nära anslutning till staden. Upptäck Emils marknadsplats, Kalle Blomkvists gränder och huset där Pippis karamellaffär låg.

Besök platserna där Emil i Lönneberga-filmerna spelades in. En unik och genuin upplevelse som med all säkerhet underhåller unga som gamla. Hälsa på hemma i Emils hus i Katthult, som ligger ungefär 2-3 mil från Vimmerby. Fortsätter du att köra i sydlig riktning kommer du till Mariannelund, och ca 2,5 mil söder om Katthult hittar du Lönneberga. Många av platserna har bevarats i det skick de hade redan när böckerna skrevs.

Vi jämför över 250 leverantörer, inklusive:

Booking.com semesterboenden Vimmerby Novasol semesterboenden Vimmerby dansommer semesterboenden Vimmerby TripAdvisor semesterboenden Vimmerby DanCenter semesterboenden Vimmerby Cofman.se semesterboenden Vimmerby HomeAway semesterboenden Vimmerby SOL OCH STRAND semesterboenden Vimmerby Interhome semesterboenden Vimmerby Wimdu semesterboenden Vimmerby e-domizil semesterboenden Vimmerby Belvilla semesterboenden Vimmerby Holiday Home semesterboenden Vimmerby 9flats.com semesterboenden Vimmerby Inter Chalet semesterboenden Vimmerby only-apartments semesterboenden Vimmerby Migoa semesterboenden Vimmerby

Liknande semesterdestinationer